miercuri, 17 martie 2010

Joaca de-a referendumul: PCRM amână colectarea semnăturilor

Referendumul pentru acordarea votului de neîncredere actualei guvernări se amână. Declarația a fost făcută astăzi, de către președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, după ședința plenară a PCRM.

„În privința referendumului am luat o pauză, pentru a monitoriza situația, să vedem cum va reacționa Alianța pentru Integrare Europeană la decizia Comisiei de la Veneția. Vom cere alegeri anticipate în orice chip și fel și nu ne întoarcem la Parlament”, a spus presei Voronin.

Întrebat despre situația din partid, în contextul în care un membru al PCRM, Iacob Timciuc, a anunțat că părăsește rândurile comuniștilor, Vladimir Voronin a răspuns că „totul merge normal, dar trebuie de pregătit pentru alegeri anticipate”. „Oamenii foarte repede se deprind la posturi diferite și când nu li se întorc aceste posturi, ei se supără și fac diferite greșeli”, a adăugat Voronin, referindu-se la plecarea lui Timciuc din PCRM.

Acum o săptămână, Partidul Comunist a anunțat oficial că purcede la inițierea unui referendum pentru acordarea votului de neîncredere puterii actuale, în persoana președintelui Parlamentului, Mihai Ghimpu, și a premierului Vlad Filat, după ce Alianța pentru Integrare Europeană a declarat că va iniția un referendum pentru adoptarea unei noi Constituții a Republicii Moldova. vezi articolul complet..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro