marți, 15 decembrie 2009

Patru deputati au parasit grupul comunist din Parlamentul de la Chisinau

Vladimir Turcan, Victor Stepaniuc, Ludmila Belcencova si Valentin Guznac au anuntat ca parasesc fractiunea PCRM.

"Stepaniuc si Turcanu au fost dati afara din fractiunea parlamentara a Partidului Comunistilor, din cauza santajului informational", a declarat deputatul comunist Mark Takciuk, care a mentionat ca "plecarea celor patru deputati nu inseamna scindarea PCRM, ci doar parasirea fractiunii de catre nemernicii pe care i-am pierdut pe drum", informeaza Jurnal.md.

Maria Postoico, presedintele fractiunii PCRM, a declarat ca de fapt, cei patru deputati comunisti care au anuntat ca parasesc fractiunea, au fost exclusi. In acest sens, Postoico le-a solicitat sa-si depuna mandatele.

2 comentarii:

  1. La Chisinau, continua destramarea Partidului Comunist. Generalii-maiori Vladimir Voronin si Vladimir Turcan {care a plecat recent dintre comunisti}, s-au intrecut in jigniri.
    Fostul presedinte a spus ca se bucura de plecarea lui Turcan si Stepanciuc. “Ne-am curatat de gunoi, de glod!”, a exclamat Voronin, citat de Unimedia. El a sugerat ca deputatii ar fi fost platiti sa dezerteze de catre Nicolae Ciornii, vicepresedintele Lukoil, care a anuntat ca se lanseaza in politica pe cont propriu.
    In replica, Vladimir Turcan a raspuns: “Poate a visat rau noaptea…”
    La sfarsitul saptamanii trecute, un grup de 20 de deputati PCRM de la Cahul au parasit formatiunea politica. Inainte de aceasta, inca 16 filiale din Nisporeni au anuntat ca trec de partea Partidului Democrat.
    Miercuri, basarabenii au organizat un protest inedit impotriva fostului lor lider. Cu sloganul “un singur leu pentru Voronin”, manifestantii au adunat de la trecatori bani pentru cel “sarac”, pentru ca “politica PCRM nu valoreaza nici doi bani”. Banii urmeaza sa-i fie trimisi liderului comunist. Daca Voronin va refuza sa-i primeasca, banii vor deveni donatie pentru monumentul victimelor guvernarii PCRM.

    Alina Matis Gardianul.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. STEFANITA
    Moldova nu se va putea reforma si nu se va putea realinia la valorile lumii democrate decat daca va aplica o lege a lustratiei.Experienta Romaniei si a Bulgariei ne-a aratat ca neaplicarea unei astfel de legi si infiltrarea comunistilor si a securistilor in structurile puterii intarzie sau chiar anuleaza reformarea statului in numeroase domenii.Iata un articol despre preocuparile noii conduceri de dreapta a Bulgariei.
    "Premierul bulgar se luptă cu fantomele comunismului
    Bulgaria lui Borisov: cu dreapta pe stânga călcând

    Dorinţa premierului bulgar Boiko Borisov este de a scoate Partidul Socialist în afara legii şi de a organiza un referendum pentru a decide viitorul emisiunilor în limba minorităţilor. Liberalii europeni consideră derapajele sale o ameninţare la adresa supremaţiei legii.

    Derapajele premierului bulgar de dreapta au fost aspru criticate

    “Dreapta europeană are două echipe - echipa A şi echipa B. În echipa B joacă Traian Băsescu, Silvio Berlusconi şi Boiko Borisov şi în această echipă observăm o ame­ninţare la adresa supremaţiei legii, toleranţei, a drepturilor cetăţenilor şi solidarităţii sociale”, a spus Watson.

    Reprezentanţii minorităţii turce în parlament, unii dintre ei acuzaţi de Borisov de corupţie şi conflict de interese, sunt doar una dintre ţintele premierului. În urmă cu o lună, procurorul general al Bulgariei a cerut retragerea imunităţii fostului premier socialist Serghei Stanişev, care riscă doi ani de închisoare pentru sustragerea unor documente secrete privind lupta anticorupţie. Altor doi miniştri ai cabinetului Stanişev le-a fost deja ridicată imunitatea. Totodată, Borisov şi-a exprimat regretul că Partidul Socialist, urmaşul fostului Partid Comunist, nu a fost scos în afara legii.
    Pe lista “victimelor” lui Borisov, fost bodyguard al premierului Simeon de Saxa-Coburg, se află ambasadorii în Turcia şi în SUA, acuzaţi de fraudarea scrutinului parlamentar din iunie, dar şi şefii serviciului secret şi al spionajului bulgar.

    La scurt timp după aceasta, aşa-numita Comisie a dosarelor a publicat numele jurnaliştilor care au colaborat cu poliţia politică a regimului comunist. Nici preşedintele socialist Gheorghi Pîrvanov, care a recunoscut colaborarea cu fosta poliţie politică, nu a scăpat de acuzaţiile premierului, unii membri ai partidului lui Borisov şi ai Ataka cerând demiterea sa pentru violarea regulilor programului Petrol contra Hrană, desfăşurat de ONU în Irak. În contrast cu aceste acţiuni ale guvernului, Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale prevede­rile din regulamentul parlamentului bulgar, care interziceau deputaţilor care au colaborat cu fostele servicii comuniste să ocupe posturi de conducere în legislativ. Coaliţia aflată la guvernare a reuşit să includă însă în Codul penal o prevedere prin care, dacă au cazier curat, deputaţii care au votat cu cartela electronică a unui coleg absent ar putea să primească o pedeapsă cu suspendare, dar, în caz că nu vor lua notă şi vor repeta fapta, ar putea primi între 3 şi 6 ani de închisoare.

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro