joi, 17 decembrie 2009

Se renunta la sarma ghimpata de peste Prut. Dar cine trebuie sa o scoata?

Conducerea Republicii Moldova este decisa sa renunte cat mai curand la sarma ghimpata de pe Prut, la hotarul cu Romania, dar Parlamentul si Guvernul tarii nu au stabilit cui ii revine decizia in aceasta problema.

Dupa cateva discutii cu privire la acest subiect, presedintele Parlamentului Mihai Ghimpu a propus ca chestiunea respectiva sa fie abordata in sedinta de vineri.

Vlad Filat a cerut miercuri membrilor cabinetului sau ca pana sambata sa fie pregatite documentele necesare pentru demolarea gardului de sarma ghimpata de pe Prut.

Suprafata totala dintre raul Prut si sarma ghimpata este de aproape 13.400 hectare, dintre care circa 1.200 hectare de teren arabil.

Fostul presedinte Vladimir Voronin a amenintat cu puscaria autoritatile publice locale care optau pentru scoaterea sarmei ghimpate de pe Prut.

2 comentarii:

  1. sarma ghimpata va fi usor de scos, mai greu cu mentalitatile comuniste din capul oamenilor...noi nici acum dupa 20 de ani de democratie orginala nu le-am scos din capul psd-istilor...

    RăspundețiȘtergere
  2. De victimele loviturii de stat organizata de Ilici in1989 isi mai aduce aminte careva? mai multe detalii la mine pe blog...

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro