sâmbătă, 12 decembrie 2009

Vlad Filat se intoarce de la PPE cu doua credite pentru Moldova

Premierul moldovean Vlad Filat a participat, la Bonn, la congresul Partidului Popular European, de unde a reusit sa obtina promisiuni pentru doua credite, din partea Romaniei si Poloniei.

Filat s-a intalnit cu premierul Poloniei, Donald Tusk, si cu cancelarul german Angela Merkel. Angela Merkel a dat asigurari ca va sprijini Republica Moldova in procesul de integrare si de depasire a crizei economice.

"Procesul de negocieri in vederea obinerii unui credit, de catre Guvern din partea Poloniei, a fost finalizat. Vom obtine, in conditii avantajoase, 15 milioane de dolari. Am primit asigurari ca asistenta din partea Poloniei va fi mai mare. Am fost invitat in Polonia, intr-o vizita oficiala, care va avea loc anul viitor si in cadrul acesteia vom relansa relatiile moldo-poloneze", a declarat Vlad Filat, potrivit Stirea Zilei.

Filat a anuntat ca a depus o solicitare pentru ca Partidul Liberal Democrat din Moldova sa devina membru cu statut de observator al Partidului Popular European.

Premierul moldovean s-a intalnit si cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, pe care l-a felicitat pentru victoria obtinuta la alegerile prezidentiale si a discutat cu acesta despre vaccinurile impotriva gripei porcine donate de Romania Republicii Moldova si despre ajutorul financiar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro