luni, 25 ianuarie 2010

Romania va ramane un avocat fidel al integrarii R. Moldova in UE

Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, a declarat, duminica, la Iasi, ca Romania a fost si va ramane un avocat fidel al integrarii Republicii Moldova in Uniunea Europeana, subliniid ca drumul european al tarii sale poate fi sustinut in special de tinerii basarabeni.

"Imi exprim dorinta si speranta, asa cum Unirea Principatelor de la 1859 a adus proiectia Romaniei de astazi, la fel evenimentele de acum 20 de ani, precum si din 2009, cu implicarea, in special, a tinerilor din Moldova pentru a croi un nou destin, o noua soarta tarii, sa aiba de asemenea o proiectie europeana pentru R. Moldova.

Pentru aceasta avem nevoie de democratie, de energie si de integrare europeana prin investitii si locuri de munca. Aceste lucruri sunt pe masura puterilor noastre, iar Romania a fost si va fi, sunt convins, un avocat permanent si fidel al integrarii europene a Republicii Moldova", a spus primarul Chisinaului, in discursul sau sustinut in Piata Unirii din Iasi cu ocazia manifestarilor dedicate implinirii a 151 de ani de la Unirea Principatelor.

Dorin Chirtoaca a adaugat ca, timp de 20 de ani, valorile nationale ale R. Moldova au fost "furate".

"Unirea Principatelor Romane la 1859 a permis unirea Romaniei moderne si, etapa cu etapa, a determinat Romania de astazi, membra a NATO, membra a Uniunii Europene. Republica Moldova are o traiectorie asemanatoare, doar cu o anumita intarziere. Acum 20 de ani, in Republica Moldova, avea loc revenirea la valorile nationale, revenirea la adevar.

Timp de 20 de ani s-a incercat mentinerea acestui curs, chiar daca o anumita perioada aceste valori au fost furate. In anul 2009, a avut loc revenirea la fagasul firesc al democratiei, al adevarului istoric", a mai spus Dorin Chirtoaca.

La evenimentele dedicate implinirii a 151 de ani de la Unirea Principatelor Romane organizate duminica, in Piata Unirii din Iasi, au participat peste 2.000 de persoane.
Sursa: NewsIn

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro