miercuri, 6 ianuarie 2010

Traian Băsescu a confirmat vizita sa la Chişinău

Preşedintele României, Traian Băsescu, a confirmat că vine la Chişinău, în a doua jumătate a lunii ianuarie. Băsescu va întreprinde o vizită oficială, la invitaţia preşedintelui interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, care a menţionat, pentru jurnaltv.md, că a discutat la telefon cu preşedintele României şi a primit confirmarea vizitei.

Anterior, Mihai Ghimpu a avut o convorbire telefonică cu omologul său român, Traian Băsescu. Discuţia dintre cei doi a intervenit după ce Ghimpu l-a invitat oficial în vizită pe preşedintele României. Preşedintele interimar al Republicii Moldova susţine că încă nu a fost pusă la punct agenda vizitei dintre cei doi capi de stat.

Aceasta urmează să fie prima întâlnire dintre cei doi şefi de stat, în calitatea lui Mihai Ghimpu de preşedinte.
Scrie jurnal.md

3 comentarii:

  1. sa fie intr-un ceas bun...as vrea o mai stransa colaborare economica intre cele doua tzari si revenirea romaniei la masa negocierilor cu regiunea infractionala transnistria...

    RăspundețiȘtergere
  2. sa speram ca Romania va fi tot mai aproape de Basarabia si tot mai mult in sufletul Basarabenilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Preşedintele României, Traian Băsescu, va merge in Basarabia in a doua jumătate a lunii ianuarie pentru a se întalni cu preşedintele interimar de la Chisinau, Mihai Ghimpu. Informaţia a fost confirmată oficial de către Mihai Ghimpu, transmite Unimedia, preluata de Romanian Global News.

    Serviciul de presă al Administraţiei Prezidenţiale de la Cotroceni nu a putut oferi detalii suplimentare despre agenda vizitei.Nici serviciul de presă al preşedintelui Mihai Ghimpu nu a putut preciza data vizitei preşedintelui Basescu, precizând că în zilele următoare informaţia va fi făcută publică.

    Probabil Presedintele Basescu va astepta si reintoarcerea Primului ministru Vlad Filat de la Washington, pentru ca discutiile care tin de executivul de la Chisinau sa fie consistente.
    jurnal.md

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro