vineri, 8 ianuarie 2010

Urmele nu poţi să le ştergi

"Timp de opt ani, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a secretizat sute de acte oficiale, care ascundeau gestionarea frauduloasă a milioane de lei. Declaraţia a fost făcută de premierul moldovean, Vlad Filat (foto), la o emisiune televizată, transmite corespondentul RFI.

Autorităţile de la Chişinău susţin că în fiecare săptămână vor face publice documentele secretizate de fosta guvernare, iar cei care au comis încălcări ar putea fi traşi la răspundere.

Premierul Vlad Filat declară că fostul Guvern ar fi emis sute de acte, care ascundeau "modul în care au fost împărţite milioane de lei pentru oamenii apropiaţi. Unele acte au fost şi sustrase. Nici nu înţeleg de ce era necesar, urmele nu poţi să le ştergi. Au mai rămas documente, au rămas oameni care pot vorbi", spune Vlad Filat.

Totodată, Guvernul nu se va implica în activitatea organelor de drept, dar va furniza multe informaţii, a mai declarat premierul moldovean.

Amintim, în luna octombrie, Executivul a publicat o hotărâre aprobată de fosta guvernare, prin care Combinatul de panificaţie "Franzeluţa" din Chişinău şi cel de la Bălţi au primit gratuit, câte şapte, respectiv 2,5 mii de tone de grâu din ajutoarele umanitare, oferite de Rusia şi România. Cei doi agenţi economici au fost obligaţi să restituie grâul primit ilegal."
Sursa: Interlic.md

Felicitari d-le Filat, desecretizarea acestor faradelegi va ajuta la vindecarea ranilor facute de catre comunisti in Basarabia. Este un pas inainte catre un stat liber in care sa domenasca legea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro