duminică, 24 ianuarie 2010

Zile sumbre pentru Vladimir Voronin

Fostul preşedinte Vladimir Voronin, cel care spera că - prin acuzaţiile la adresa României - va putea să se menţină la putere, are tot mai mari probleme cu Justiţia din Moldova. Voronin este cercetat de procuratură în legătură cu evenimentele violente din aprilie anul trecut, când sute de tineri au fost arestaţi şi torturaţi în beciurile poliţiei.

El şi-a amânat deja o audiere la procuratură, motivând că are "un program foarte încărcat", însă nu va putea fi inculpat fără ridicarea imunităţii parlamentare. În acest sens, ar fi nevoie de voturile a 67 de parlamentari - mai mult decât cei 61 necesari desemnării unui preşedinte al Moldovei. Cum AIE nu dispune decât de 53 de mandate, imunitatea lui Voronin nu este ameninţată.
Noua putere de la Chişinău nu poate, deocamdată, decât să-l şicaneze pe Voronin, precum s-a încercat interzicerea desemnării lui în delegaţia Moldovei din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Un comentariu:

  1. greu de crezut ca cineva se poate lega de rusnakul de voronin in rep moldova...probabil ca se va ascunde in spatele imunitatii precum hotzul de nastase in romania...

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro