joi, 11 februarie 2010

Ambasadorul SUA la Chisinau da asigurari in legatura cu scutul antiracheta

Ambasadorul Statelor Unite la Chisinau, Asif J. Chaudhry, a declarat ca sistemul antiracheta este "strict defensiv" si vizeaza sa apere Europa in fata unor posibile atacuri lansate de Iran, relateaza postul de Radio Europa Libera.
Joi, presedintele Traian Basescu a anuntat ca Romania a acceptat invitatia administratiei Obama de a gazdui interceptoare de rachete ca parte a scutului american. Elemente ar urma sa fie desfasurate in 2015, intr-o a doua faza a noii versiuni a scutului, care combina interceptori pe mare si pe uscat pentru rachete cu raza scurta, medie si lunga de actiune.

Liderul comunistilor moldoveni, Vladimir Voronin, a averizat duminica faptul ca decizia Bucurestiului ar putea transforma Chisinaul intr-o linie de front.

Comunistii din R. Moldova au cerut anterior Guvernului de la Chisinau sa emita un protest fata de decizia Romaniei de a gazdui elemente ale scutului, spunand ca acest lucru este inadmisibil.

Rusia si-a exprimat vineri ingrijorarea in legatura cu decizia Romaniei, iar ministrul de externe Serghei Lavrov a cerut clarificari, scrie Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro