miercuri, 3 februarie 2010

Emil Constantinescu: Port Basarabia in suflet

Emil Constantinescu, fostul presedinte al Romaniei, a declarat in cadrul unui interviu ca va avea mereu in suflet Basarabia, deoarece tot ceea ce a reprezentat el a fost rodul educatiei primite acolo.
"Dar cel mai mult Basarabia o port in suflet, pentru ca tot ce am reprezentat mai tarziu a fost rodul unei educatii pe care am primit-o aici. Toata educatia si toata formarea mea ca om s-a produs sub grija a doua personalitati din Moldova.

Primul este preotul care m-a botezat, parintele Tepordei. Si cea de-a doua mare figura a fost nasul meu de botez, Constantin Tomescu, fostul decan al Facultatii de Teologie Ortodoxa de la Chisinau", a declarat Constantinescu, pentru Jurnal.md, in timpul unei vizite la Chisinau.

Fostul presedinte a spus ca saluta si sprijina initiativele luate in legatura cu relatiile dintre Republica Moldova si Romania.

Constantinescu crede ca Republica Moldova nu are sanse prea mari pentru a se integra in Uniunea Europeana. "Nu este un secret daca am sa va spun din cercurile pe care am continuat sa le frecventez ca nu exista posibilitatea integrarii europene a unui stat care se declara comunist", a mentionat fostul presedinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro