luni, 15 februarie 2010

A fost inaugurat podul Radauti - Lipcani

Punctul de trecere a frontierei dintre Romania si Republica Moldova - Radauti-Lipcani, in partea de nord a frontierei dintre cele doua state - a fost inaugurat in prezenta premierului moldovean Vlad Filat si a ministrului roman al Administratiei si Internelor, Vasile Blaga.

Deschiderea podului a constituit unul dintre subiectele aflate pe agenda relatiilor romano-moldovenesti in ultimii doi ani, mai multa insistenta in acest sens fiind din partea fostelor autoritati comuniste de la Chisinau.

Acestea acuzau partea romana de tergiversarea intentionata a acestei actiuni. Guvernul Romaniei a aprobat, pe 5 februarie, alocarea sumei de 585.000 de lei pentru deschiderea si functionarea punctului de trecere a frontierei si a biroului vamal de la Radauti Prut - Lipcani.

Vama va functiona provizoriu in opt constructii modulare. Partea romana a propus in cadrul unei intrevederi recente cu partea moldoveana ca noul PTF sa fie inaugurat pe 15 februarie, iar programul de functionare, provizoriu, sa fie intre orele 8.00 si 20.00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro