sâmbătă, 20 februarie 2010

Presa rusa a dezinformat in ceeea ce priveste declaratia lui Mihai Ghimpu


O ştire, difuzată de mai multe agenţii si publicatii de presa de pe ambele maluri ale Prutului, care facea referire la un interviu dat de preşedintele Parlamentului de la Chisinau, Mihai Ghimpu, tot el preşedinte interimar al Republicii Moldova, ziarului moscovit „Komsomolskaia Pravda", a facut ca multi romani de pe ambele maluri ale Prutului sa se gandeasca ca, iata, si Ghimpu, ca si altii inaintea sa, a renuntat la unul din proiectele esentiale ale romanilor - reunirea. Conform ziarului rus, în interviu Mihai Ghimpu ar fi declarat ca : „Moldova nu se va uni cu România nicodată".
Deziluzia ar fi fost mare cu atat mai mult cu cat la Chisinau exista o anumita jena sau chiar frica fata de recunoasterea ilegalitatii unui act arbitrar, savarsit de doi criminali de razboi notorii, Hitler si Stalin, care a rupt o parte a poporului roman de Tara Mama. De acest lucru, de pronuntarea cuvantului „Reunire" sau chiar „Unire", le este teama chiar si celor care au pretentia ca pot fi liberi sa spuna adevarul. Iar acest lucru il stie si Moscova. Si atunci profita, intretinand confuzia.
Asa a facut si cu declaratia lui Ghimpu. A „adaptat-o" nevoilor sale geopolitice, dezinformand. Numai ca minciuna are picioare scurte. In Basarabia toate minciunile antiromanesti vor avea picioare din ce in ce mai scurte de aici incolo. Si acest lucru ar trebui sa-l stie toti cei care mai joaca la doua capete. Si sunt multi. Unii din ei colorati in democrati, liberali sau ambele, si europeni pe deasupra.
Cu totii ar trebui sa stie ca in cativa ani Bucurestiul va avea mult mai multe resurse si aliati pentru a indeplini obiectivele  nationale romanesti, decat va avea Moscova pentru a le distruge. Iar atunci vor conta cu adevarat doar cei care si-au ajutat neamul sa iasa din saracie si din incertitudine. Acum, repede. Nu peste 12, 15 sau 20 de ani! Pentru ca nu ne mai permiteam sa sacrificam sute de mii de tineri romani, rusi, gagauzi si ucrainieni in tranzitii interminabile. Iar solutia o stiu cu totii. Este una singura si este cea de care se tem cel mai mult cei care-i servesc pe rusi in Basarabia. Reunirea!
 
Contactat de radio Vocea Basarabiei, să precizeze dacă cele scrise de ziarul moscovit corespund adevarului, serviciul de presă al preşedinţiei de la Chisinau a precizat că ziarul „a interpretat eronat" afirmaţia dlui Ghimpu, acesta spunand in interviu că Alianţa pentru Integrare Europeană nu are drept obiectiv unirea cu România, ceea ce este cu totul altceva. Si are dreptate. Este evident ca unii din AIE joaca cu Moscova. Ramane de vazut ce viitor vor avea.

3 comentarii:

  1. Şi presa rusa, si Mihai Ghimpu au dezinformat:

    VA FI UNIREA!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. e nevoie de un referendum, nu de ce vor niste idioti de politicieni...

    Urmarim si comentam live alegerile nesimtite din PCR, pardon PSD...detalii la mine pe blog..

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro