luni, 1 februarie 2010

SUA se arată îngrijorate de disputele dintre Moldova şi România


Disputele Republicii Moldova cu România, cu privire la frontiera de stat şi prezenţa trupelor ruse pe teritoriul moldovean sunt motive de îngrijorare. Afirmaţia a fost făcută de către secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Hillary Clinton, într-un interviu pentru Voice of America, citat de mediafax.ro.

“Republica Moldova se luptă să îşi îmbunătăţească economia, este eligibilă pentru programul Compact al Millennium Challenge Corporation (MCC) deoarece este încă o ţară săracă şi are nevoie de mult ajutor", a declarat Hillary Clinton, în interviul acordat la Paris, unde a susţinut un discurs pe tema securităţii Europei.

"Cu siguranţă, disputele privind frontiera cu România şi prezenţa trupelor ruse pe teritoriul moldovean sunt motive de îngrijorare. Dar vrem să ajutăm Moldova să îmbunătăţească vieţile cetăţenilor săi şi, sperăm, cu timpul, problemele cu care se confruntă vor fi rezolvate", a adăugat şefa diplomaţiei americane.

O delegaţie condusă de premierul moldovean, Vlad Filat, a efectuat o vizită în Statele Unite în perioada 19-23 ianuarie, în cadrul căreia a fost semnat acordul cu agenţia guvernamentală Millennium Challenge Corporation (MCC), privind acordarea unui împrumut de 262 de milioane de dolari Republicii Moldova, în vederea reducerii sărăciei. Jurnal.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro