sâmbătă, 6 februarie 2010

Ziarul de Garda: 7 aprilie 2009, 7 judecători la poliţie

«Aveau pete pe corp asemănătoare cu sângele. Dar nimeni nu s-a plâns. Atunci toţi au fost de acord cu măsura de arest», ne-a spus unul dintre cei 7 judecători care au activat în aprilie 2009 în Comisariatele de poliţie. Pe lângă Dorin Popovici, care a condamnat-o în doar câteva minute pe Oxana Radu şi alte zeci de tineri, acolo au muncit Sergiu Crutco, Mihail Drosu, Mihail Diaconu, Ion Morozan, Igor Vornicescu, Anatolie Galben.
Ion Busuioc, preşedintele Judecătoriei Centru, ne-a spus că din instanţa sa a fost un singur participant la procesele judiciare din sectoarele de poliţie. «Nu am dat aşa indicaţii, nici nu am dreptul să dau aşa indicaţii. Judecătorul a mers acolo din propria voinţă. De la Judecătoria Centru a fost doar Sergiu Crutco. Acum are probleme.»

«Nu am luat mantia la poliţie»

Sergiu Crutco a îmbrăcat mantia de judecător cu 5 ani în urmă, în baza unui decret al lui Vladimir Voronin. În acest an, el ar fi primit dreptul să fie numit judecător pe viaţă, dar CSM a decis să mai poarte mantia de judecător doar până la 16 martie, când îi expiră mandatul atribuit de fostul preşedinte de stat. Lui Sergiu Crutco nu i-a mai fost prelungit mandatul de judecător pe motiv că în cadrul evenimentelor din aprilie ar fi comis numeroase încălcări ale legislaţiei privind drepturile omului.
Judecătorul Crutco a declarat pentru ZdG că în zilele de 8, 9, 10 aprilie a mers la Comisariatul General de Poliţie pentru că «nu ar fi fost posibil de suportat un număr atât de mare de persoane în clădirea Judecătoriei Centru». El a făcut referinţă la Codul de Procedură Penală, art.32, «care permite judecătorului de a se deplasa în afara instanţei judecătoreşti».
Citeste tot articolul aici: ZDG.MD

Un comentariu:

  1. decizii politice ieftine! Intr-adevar art32 din CPP permite instantei sa se deplaseze inafara edificiului judicatoriei!!!

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro