luni, 22 martie 2010

Lupu, așteptat de procurori pentru a depune mărturii despre 7 aprilie

Liderul Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, este așteptat mâine, la ora 10, în fața procurorilor care investighează cazul cu privire la evenimentele din aprilie 2009, perioadă în care Lupu exercita funcția de președinte al Parlamentului.
Marian Lupu este citat în calitate de martor, în dosarul evenimentelor din 6-7 aprilie 2009, potrivit serviciului de presă al Procuraturii Generale.

Anterior, în dosarul respectiv au fost audiate mai multe persoane care au deținut funcții de răspundere în aprilie 2009, printre care ex-preşedintele Vladimir Voronin, ex-consilierul acestuia, Mark Tkaciuk, ex-comunistul Vladimir Ţurcan, liderul Partidului Naţional Liberal, Vitalia Pavlicenco, ministrul Agriculturii, Valeriu Cosarciuc, membrul Partidului Democrat, Iurie Bolboceanu şi alţii.

Tot în legătură cu evenimetele din aprilie 2009, Procuratura Generală a înaintat, acum două săptămâni, învinuire oficială ex-ministrului de Interne, Gheorghe Papuc, şi ex-comisarului general al municipiului Chişinău, Vladimir Botnari. Celor doi le este încriminată comiterea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, soldată cu decesul cetățeanului Valeriu Boboc şi cu alte urmări grave.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro