joi, 18 martie 2010

Lupu: „Trebuie să ţinem cont de recomandările Comisiei de la Veneţia”

„Nu cred că e simplu să ne jucăm dea individualismul în ceea ce priveşte adoptarea unei noi Constituţii şi organizarea unui referendum. Aici nu e vorba doar de un context intern, ci şi unul extern, de care trebuie să ţinem cont dacă vream să aderăm la Uniunea Europeană”, a declarat, astăzi, liderul PDM, Marian Lupu.

Preşedintele Partidului Democrat a menţionat că a avut, în această săptămână, mai multe întrevederi cu oficiali din Bundestagul german, care au sugerat că autorităţile moldovene trebuie să adopte o decizie legală în ceea ce priveşte modificarea sau adoptarea unei noi Constituţii. „Nu s-au făcut presiuni, dar mi-au comunicat că trebuie să ţinem cont de opinia Comisiei de la Veneţia”, a spus Lupu.

„Mai avem foarte puţin timp la dispoziţie şi noi, cei din Alianţa pentru Integrare Europeană, trebuie să avem o poziţie consolidată privind această problemă. Totuşi, accentuez, ea trebuie să fie în concordanţă cu ceea ce spun organismele europene”, crede liderul PDM.

În cadrul conferinţei de presă, Marian Lupu a lansat o propunere pentru Partidul Comuniştilor. „Propun PCRM să ajungem la un compromis şi să modificăm articolul privind alegerea şefului statului. Preşedintele trebuie ales de popor. Astfel, vom reveni la normalitate şi vom evita crizele politice în viitor, dar și vom manifesta respect faţă de cetăţeni. Cel care nu are frică de popor, să iasă la judecată”, a conchis liderul democrat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro