miercuri, 10 martie 2010

Transnistria, pregătită pentru un conflict militar cu Moldova

Igor Smirnov s-ar declara mulţumit dacă Transnistria ar fi recunoscută de Rusia şi noua putere din Ucraina şi cere Kievului să renunţe la blocada comercială impusă Tiraspolului în 2006, scrie cotidianul.ro.

“Noi avem forţe pentru a ne apăra pământul. Transnistria este nevoită să facă presupuneri pentru orice evoluţie a situaţiei şi trebuie să fie pregătită pentru o posibilă escaladare a tensiunii şi pentru un nou conflict militar. Pericolul există. În pofida înţelegerilor convenite anterior, de la Chişinău din nou se aud lozinci despre Moldova indivizibilă, despre faptul că Transnistria este un stat ilegitim, că suntem separatişti. Nu pot exclude că Moldova ar vrea să facă din nou aici «ordine constituţională»”, a declarat liderul de la Tiraspol, Igor Smirnov, într-un interviu pentru televiziunea ucraineană Inter, preluat de agenţia Infotag.

Afirmaţiile lui Smirnov vin la câteva săptămâni după ce acesta a propus Rusiei să instaleze în republica separatistă rachete Iskander, pentru neutralizarea viitorului scut american antirachetă din România.

2 comentarii:

  1. buna ziua,
    v-as ruga daca puteti sa schimbati linkul catre blogul meu in blogroll: www.uniristu.ro
    Va adaug si eu intre timp. Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. OK, s-a efectuat modificarea. in limitat timpului dvs. va rog sa introduceti si dvs. tribuna-basarabiei.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro