vineri, 2 aprilie 2010

EXCLUSIV: Martorul morții lui Boboc i-ar putea recunoaște pe polițiști

Damian Hâncu, martorul morții lui Valeriu Boboc, ar putea recunoaște polițiștii care i-au lovit, pe el și pe Valeriu, în noaptea din 7 spre 8 aprilie, în Piața Marii Adunări Naționale. Declarația a fost făcută chiar de Damian Hâncu, exclusiv pentru Jurnal TV, printr-o intervenție la telefon, în cadrul unei ediții speciale.

„Chiar dacă eram cu fața la pământ, pentru că îmi acopeream fața și ochii de lovituri, cred că i-aș putea recunoaște pe polițiștii care ne-au bătut, mai ales acum, după ce am văzut imaginile video din acea noapte”, spune Damian. Tânărul susține că, deși era în stare de șoc la acel moment, încerca să rețină numele, vocea, semnele polițiștilor și numele pe care aceștia se strigau.

„În acea seară, de 7 aprilie, am fost răpiți de lângă Casa Presei, și duși în Piață. Acolo ni s-au aplicat lovituri. Din ce îmi amintesc, auzeam vocile polițiștilor, care spuneau: „Aista-i gata, aista-i gata”. Atunci am aruncat privirea și am înțeles că tânărul de lângă mine e deja mort. Cel mai mult mă durea că știam că el este deja mort, dar polițiștii continuau să lovească în el”, povestește tânărul.

Damian Hâncu, unul dintre ultimele persoane care l-au văzut în viață pe Valeriu Boboc, spune că este gata să revină în țară, pentru a depune mărturii, doar dacă ar fi sigur că aici îi va fi asigurată protecția. „Când am fost recent la București, deja am observat că eram urmărit de necunoscuți”, a adăugat Damian Hâncu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro