vineri, 2 aprilie 2010

Ghimpu i-a cerut lui Boc sa protejeze moldovenii care lucreaza in Romania

Presedintele Mihai Ghimpu i-a solicitat miercuri premierului Emil Boc sa fie semnat in curand un acord de protectie sociala a cetatenilor moldoveni care lucreaza in Romania, informeaza un comunicat al Presedintiei de la Chisinau.
De asemenea, Mihai Ghimpu a indemnat oamenii de afaceri romani sa investeasca in modernizarea si in infrastructura Republicii Moldova.

Subiecte aparte pe agenda de lucru a intrevederii Boc-Ghimpu de miercuri au fost deschiderea extensiilor universitare romanesti in Republica Moldova, precum si procedura de redobandire a cetateniei romane de catre cetatenii moldoveni.

Premierul roman a dat asigurari ca autoritatile din Romania au in vizor respectivele aspecte si depun toate eforturile pentru realizarea eficienta a acestora, precizeaza comunicatul de la Chisinau.

Autoritatile de la Chisinau au deblocat relatiile cu Romania, iar majoritatea intelegerilor si proiectelor convenite in timpul vizitei in Republica Moldova a presedintelui Romaniei Traian Basescu se implementeaza si sunt in beneficiul cetatenilor ambelor state.

"Republica Moldova are ca niciodata posibilitatea sa fie sustinuta de Romania in drumul spre Bruxelles", a declarat Mihai Ghimpu.

Romania este un sustinator neconditionat al Republicii Moldova in realizarea parcursului ei european, a aratat, la randul sau, prim-ministrul Romaniei, Emil Boc. Potrivit premierului roman, demararea negocierilor pe marginea Acordului de asociere dintre Republica Moldova si Uniunea Europeana va oferi mai multe oportunitati Republicii Moldova decat precedentul cadru juridic al relatiilor moldo-comunitare.

"Vom sustine ca, in acest an, sa fie lansate si discutiile pentru Acordul Cuprinzator de Liber Schimb si dialogul pentru liberalizarea vizelor", a spus Emil Boc. Sursa: NewsIn

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro