sâmbătă, 24 aprilie 2010

Ghimpu: Nu merg la Moscova de Ziua Victoriei. Ce sa caute invinsii acolo?

Presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, nu va participa la festivitatea dedicata zilei de 9 mai la Moscova, desi Alianta pentru Integrare Europeana a decis sa trimita militari moldoveni la parada.
"Daca pleaca soldatii moldoveni la Moscova, atunci nu merg eu", a declarat sambata Mihai Ghimpu, in cadrul emisiunii "Istoria in miscare", la postul de radio Vocea Basarabiei.

Presedintele interimar apreciaza ca nu exista motive pentru care Republica Moldova sa participe la parada de 9 mai, de Ziua Victoriei, cu atat mai putin cu cat Republica Moldova a fost unul dintre perdantii celui de Al Doilea Razboi MOndial.

"Pe mine nu ma leaga nimic de Moscova. Acolo merg doar invingatorii, ce sa caute invinsii (...) Sunt de acord ca se implinesc 65 de ani de la incheierea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, dar nu pot sa uit toate nenorocirile, deportarile, foametea prin care au trecut cetatenii Republicii Moldova pe timpul Uniunii Sovietice", a mai declarat Ghimpu.

Mihai Ghimpu a primit in urma cu doua luni o invitatie din partea presedintelui rus, Dmitri Medvedev, dar in ea nu se mentiona participarea soldatilor, a precizat liderul moldovean.

In urma cu o zi, presedintele interimar al Republicii Moldova anuntase ca o sa dea curs invitatiei venite de la Kremlin. Sursa: Ziare.com

Un comentariu:

  1. Există nişte persoane interesante care se folosesc de numele meu şi aduc injurii altor blogeri sau indivizi. DUPĂ CUM SE VEDE, NU SUNT EU CEL CARE TRIMITE COMENTARII OBSCENE. Vream sa te anunt, sa nu cazi in capcana celor care vor sa mi distruga reputatia.

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro