duminică, 11 aprilie 2010

Jurnalist de la Tiraspol, arestat pentru spionaj în favoarea Moldovei

Un jurnalist de la Tiraspol, Ernest Vardanean, fost angajat al agenției Novâi Reghion, a fost reținut pentru spionaj în favoarea Republicii Moldova și riscă ani grei de pușcărie. Informația a fost confirmată, pentru Jurnal.md, de către expertul în problema transnistreană, Oazu Nantoi.

„Jurnaliștii prezintă pericol la Tiraspol, pentru că orice sclipire de adevăr blochează activitatea structurilor, care și până acum sunt controlate de KGB”, susține Nantoi.

Și președintele Asociației pentru drepturile omului Promo-LEX, Ion Manole, a menționat, pentru Jurnal.md, că jurnalistul a fost arestat pentru „înaltă trădare de patrie”, acuzațiile fiind invocate de către autoritățile de la Tiraspol.

„La acest moment, jurnalistul se află în custodia structurilor de securitate tiraspolene”, a menționat Manole. Acesta susține că, potrivit unor surse din regiunea separatistă, Vardanean a fost reținut încă de miercuri, iar potrivit altor surse, jurnalistul a fost reținut astăzi.

Ion Manole mai spune că jurnalistul reținut are deja un avocat din oficiu, iar asociațiile de apărare a drepturilor omului încearcă să ofere ajutor.

„Până acum, nu a existat nicio reacție din partea strucrurilor internaționale”, spune Manole.

Pe de altă parte, analistul Oazu Nantoi susține că autoritățile moldovenești nu pot face nimic în afară de „apeluri neputincioase”.

Ernest Vardanean locuiește împreună cu familia sa la Tiraspol, unde activează de mai mulți ani.
Sursa: jurnal.md

Un comentariu:

  1. Ar trebui un birou de avocatura competent pentru aceasta cauza, altfel e o batalie pierduta din start.

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro