miercuri, 7 aprilie 2010

Un politist banuit de uciderea lui Valeriu Boboc a fost retinut

Procurorii de la Procuratura Generala a Republicii Moldova au retinut un colaborator al Comisariatului General de Politie, banuit pentru omorul lui Valeriu Boboc, in timpul protestelor din aprilie 2009.
Valeriu Boboc, de 23 de ani, a fost gasit mort in noaptea de 7 spre 8 aprilie. Mai multi martori sustineau ca acesta a fost omorat in bataie de politisti, lucru negat cu vehementa de fostele autoritati comuniste. Procuratura generala a anuntat initial ca "tanarul a suferit o intoxicatie cu o substanta deocamdata necunoscuta".

La cererea avocatului a fost efectuata o investigatie internationala, ale carei rezultate ar fi aratat ca tanarul a murit in urma loviturilor aplicate, posibil cu patul armei.

La inceputul lunii martie curent, fostului ministru de interne al Republicii Moldova, Gheorghe Papuc, si ex-comisarulului general al municipiului Chisinau Vladimir Botnari le-a fost inaintata invinuirea pentru decesul lui Boboc, prin comiterea infractiunii de neglijenta in serviciu.

Saptamana trecuta, presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a prezentat inregistrari video cu descinderea in forta a politistilor asupra manifestantilor, in cursul careia se presupune ca a fost omorat Valeriu Boboc. 
Sursa: AGERPRES

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro