luni, 24 mai 2010

Alegerile parlamentare anticipate vor avea loc în toamna 2010, susține Partidul Democrat

După 16 iunie, actualul Parlament devine dizolvat, iar alegerile parlamentare anticipate urmează să aibă loc într-un termen rezonabil. Sintagma "termen rezonabil" presupune o perioadă de timp de câteva săptămâni sau luni, și nu ani, сeea ce presupune că alegerile parlamentare sunt inevitabile și ele vor avea loc toamna viitoare, susține Partidul Democrat într-un comunicat de presă.

PDM mai precizează că scrutinul trebuie să aibă loc în limitele obligatorii ale cadrului juridic. "Punând accentul pe respectarea necondiționată a normelor constituționale în vigoare, este de remarcat că și partenerii internaționali ai Republicii Moldova au indicat fără echivoc caracterul inevitabil al alegerilor parlamentatre anticipate", mai notează PDM.

UNIMEDIA precizează că data alegerilor ar putea fi amânată în cazul în care va fi organizat Referendumul pentru modificarea Constituției.

Președintele PDM, Marian Lupu, a declarat anterior pentru UNIMEDIA că "referendumul de modificare a art. 78 din Constituție ar putea fi organizat în vara sau toamna acestui an" și că "în acest moment, AIE încă nu a adoptat o decizie în acest sens".


Sursa: UNIMEDIA

Eu la următoarele alegeri l-as susține pe dl. Filat sau pe dl. Ghimpu pentru funcția de Președinte. Voi pe cine susțineți?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro