miercuri, 12 mai 2010

Angela Merkel: Voi interveni în soluţionarea problemei transnistrene

Cancelarul Federal al Germaniei, Angela Merkel, a declarat că ţara sa va susţine eforturile Republicii Moldova în vederea soluţionării problemei transnistrene şi că va interveni pe lângă Rusia în acest sens.

Această declaraţie a fost făcută de cancelarul Germaniei, astăzi, la Berlin, în cadrul unei întrevederi cu premierul Vlad Filat. „Sunt convinsă că prin voinţă politică poate fi identificată o soluţie pentru această problemă”, a spus Angela Merkel.

Angela Merkel s-a interesat de situaţia politică din Moldova, reforma Constituţiei, propunerile ce există, dar şi despre stadiul dialogului cu Comisia de la Veneţia. Cancelarul federal s-a interesat şi despre evoluţia relaţiilor Republicii Moldova cu Rusia, Ucraina, România şi Uniunea Europeană.

Oficialul german a apreciat faptul că Republica Moldova a început negocierile cu Uniunea Europeană pe marginea Acordului de Asociere. „Ne-am bucurat că aţi început aceste negocieri. Este un proces important”, a menţionat Angela Merkel. În context, Cancelarul Federal al Germaniei s-a referit şi la Parteneriatul Estic, dar şi la poziţia pe care Republica Moldova o ocupă în acest sens. Merkel s-a pronunţat pentru activizarea acestui Parteneriat şi a precizat că Germania va susţine procesul respectiv.
sursa: jurnal.md
foto: gov.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro