vineri, 21 mai 2010

Baronesa Emma Nicholson de Winterbourne a fost numită în funcţia de Înalt Reprezentant al Preşedintelui Republicii Moldova

Înalt Reprezentant al Preşedintelui Republicii Moldova pentru integrare europeană, drepturile şi libertăţile fundamentale ale  omului. Aceasta este funcţia în care a fost instituită Baronesa Emma Nicholson de Winterbourne de către preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu,  printr-un decret, semnat azi, 21 mai.
Potrivit serviciului de presă al Preşedintelui Republicii Moldova, în decret este menţionat că funcţia dată este constituită avînd în vedere dezvoltarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană în contextul promovării obiectivului de integrare europeană şi necesitatea iniţierii unei comunicări externe eficiente cu Uniunea Europeană şi statele membre ale acesteia. 

În cadrul întrevederii cu Baronesa Emma Nicholson de Winterbourne, şeful statului a menţionat că numirea ei în funcţia respectivă este dictată atît de disponibilitatea ei de a susţine Republica Moldova în realizarea procesului  de integrare europeană şi garantare a protecţiei drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, cît şi de experienţa şi activitatea desfăşurată de ea în acest domeniu în diferite state ale lumii. 
 
La rîndul său, Baronesa Emma Nicholson de Winterbourne s-a arătat onorată de numirea în această funcţie, menţionînd că va depune toate eforturile pentru a ajuta Republica Moldova atît în procesul de aderare europeană, cît şi soluţionarea problemelor legate de respectarea drepturilor şi libertăţilor omului.

„Eforturile conducerii actuale a Republicii Moldova, în procesul de integrare europeană şi modernizare a ţării, sunt înalt apreciate de partenerii occidentali şi demonstrează clar priorităţile ţării dumneavoastră de a intra în casa familiei europene. Şi aceste eforturi, sunt convinsă că vor da roade Republica Moldova peste o perioadă de timp va fi în această casă a popoarelor Uniunii Europene”, a accentuat Emma Nicholson. 

Sursa: UNIMEDIA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro