marți, 25 mai 2010

Filat: Și Federația Rusă își dorește schimbarea forțelor militare pacificatoare din Transnistria cu o misiune civilă

"Toți participanții formatului de negocieri în problema transnistreană își doresc schimbarea forțelor militare de pacificare cu o misiune civilă". Declarația aparține premierului Vlad Filat, lansată după întrevederea cu premierul rus Vladimir Putin, în cadrul unei emisiuni difuzată de JurnalTV. "Chiar și în declarația Medvedev-Ianukovici se vede că aceste țări sunt dispuse să înceapă discuțiile la acest subiect", a mai precizat Filat.

Potrivit prim-ministrului, toți participanții formatului negocieri 5+2 sunt de acord ca această misiune civilă să fie supravegheată de OSCE.

Comentând declarațiile Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova în care acesta menționa că guvernarea Republicii Moldova are o atitudine sceptică faţă de declaraţia ruso-ucrainească privind reglementarea transnistreană, Vlad Filat a declarat că aceasta este o poziție asumată de MAE rus.

"Noi am avut o poziție îngrijorată deoarece această declarație nu a fost discutată și consultată cu R. Moldova. Toate declarațiile care se fac cu referire la R. Moldova trebuie să fie consultate cu țara noastră", a mai declarat șeful cabinetului de miniștri.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la JurnalTV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro