sâmbătă, 8 mai 2010

Preşedintele interimar, Mihai Ghimpu, vizitează Moscova

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, va întreprinde astăzi o vizită fulger la Moscova, unde va participa la Summitul informal al şefilor de stat din Comunitatea Statelor Independente (CSI).

Potrivit Serviciului de presă al Preşedinţiei, pe lângă participarea la reuniunea informală a şefilor de stat, care se va desfăşura în partea a doua a zilei de 8 mai, Mihai Ghimpu va avea o întrevedere cu reprezentanţii diasporei moldave din Federaţia Rusă, precum şi cu personalul misiunii diplomatice al Republicii Moldova din capitala rusă.

Agenda de lucru a Summitului include examinarea unui şir de probleme legate de organizarea manifestărilor legate de împlinirea a 20 de ani de la constituirea CSI, stabilirea datei următoarei reuniuni oficiale a liderilor CSI, precum şi alte chestiuni organizatorice ce ţin de activitatea Comunităţii.

În cadrul Summitului va fi semnat Mesajul şefilor de stat din CSI adresat veteranilor războiului şi persoanelor care au activat în spatele frontului din statele Comunităţii, cu prilejul aniversării a 65-a a victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, precum şi va fi aprobată Declaraţia şefilor de stat care participă la manifestările organizate la Moscova, cu prilejul împlinirii a 65 de ani de la sfârşitul celui de-al doilea război mondial în Europa

Preşedintele interimar al Republicii Moldova va reveni în ţară în seara zilei de 8 mai. Ghimpu s-a ţinut de cuvânt şi nu va participa, alături de omologii săi din alte state, la parada de 9 mai de la Moscova, iar în această seară va reveni în Moldova. 
sursa: jurnal.md
foto: ionbargan.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro