joi, 13 mai 2010

Verdict FMI pentru Moldova: Programul este implementat cu succes

„Memorandumul se implementează cu succes, iar toate măsurile stipulate au fost îndeplinite de către Moldova”, este verdictul şefului misiunii Fondului Monetar Internaţional, Nikolay Gueorguiev, în cadrul primei evaluări a programului economic, încheiat cu Moldova pentru 2010-2012.

Gueorguiev a anunţat că FMI a ajuns la un acord cu autorităţile moldoveneşti, prin care Moldova urmează să primească alte 89 de milioane de dolari SUA. Banii vor ajunge în Moldova în iunie, după ce acordul va fi aprobat Consiliul Executiv al FMI. Ca şi celaltă tranşă de 90 de milioane de dolari SUA, care a fost transferată în cadrul programului, aceşti bani vor fi utilizaţi pentru acoperirea deficitului bugetar şi suplinirea rezervelor valutare.

„Economia Moldovei se descurcă foarte bine. Perspectivele de dezvoltare sunt bune, deşi există unele provocări pe care le poate depăşi, numai dacă continuă implementarea măsurilor de liberalizare a economiei, dacă renunţă la modelul economic bazat pe remitenţe şi importuri şi dezvoltă exporturile, dacă ţine în frâu inflaţia şi relansează creditarea sectorului real al economiei”, a spus şeful misiunii FMI la Chişinău.

Premierul Vlad Filat a anunţat că guvernul a reuşit să micşoreze deficitul bugetar de la 7,4% cât se estima, la 5,4% din PIB ceea ce va duce la acumularea unei sume de 1,4 miliarde de lei suplimentare la buget. În aceste condiţii, bugetul alocat pentru investiţii şi ajutoare sociale va fi suplinit cu cel puţin 500 de milioane de lei. mai mult ....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro