vineri, 14 mai 2010

Voronin: „Aş putea candida la preşedinţia Republicii Moldova”

Liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, susţine că nu se teme de alegerile anticipate şi că ar fi cel mai interesat ca şeful statului să fi ales direct de către popor. „Cei din Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE) vor avea de pierdut, pentru că nu iau în calcul şi varianta că eu aş putea candida pentru un nou mandat la preşedinţia Republicii Moldova”, susține ex-președintele Voronin.

Președintele PCRM a declarat, într-un interviu acordat agenției Omega, că insistă ca regimul de guvernare să rămână acelaşi. „Alegerea preşedintelui de Parlament este un model democratic şi foarte răspândit în Europa. Dacă poporul va alege un om bolnav, pe care îl avem acum, atunci ce ne facem?”, a spus Voronin, făcând referire la preşedintele interimar, Mihai Ghimpu.

„Ghimpu dă senzaţia că e un „wunderkind” (copil minune, germ., n.r. ) şi tot scoate aşi din mânecă. În acest mod, actualii guvernanţi vor să se menţină la putere. Ei ştiu că alegerea şefului statului de către popor presupune modificarea mai multor articole din Constituţie. Asta înseamnă foarte mult timp. Astfel, ei vor să se menţină la putere”, crede Voronin.

Acesta este convins că populaţia Republicii Moldova este pentru alegeri anticipate. „Poporul vrea alegeri, pentru că vrea stabilitate. Lumea va ieşi la alegeri pentru a da un vot de neîncredere actualei guvernări. Cred că în octombrie este cel mai bine de organizat alegerile anticipate. Nu cred că este bine în noiembrie sau decembrie, deoarece va fi noroi”, a adăugat Voronin.
sursa: jurnal.md
foto: cotidianul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro