miercuri, 9 iunie 2010

Forul Democrat al Românilor din Moldova pledează pentru scoaterea Partidului Comuniştilor în afara legii


"Credem că e de stringentă actualitate nu doar ca regimul totalitar comunist să fie condamnat, ci şi ca Partidul Comuniştilor să fie scos în afara legii, precum s-a procedat şi cu Partidul Naţional-Socialist în Germania şi cu alte partide de esenţă totalitaristă în alte ţări", se spune în Declaraţia Forului Democrat al Românilor din Moldova privind necesitatea scoaterii partidului comuniştilor în afara legii.
Membrii FDRM constată că regimul comunist, ca şi cel nazist, "a fost unul inuman, criminal, de teroare şi de jaf", fapt constatat şi în numeroase documente ale forurilor internaţionale ca ONU,UE,APCE, totodată afirmând că "a condamna comunismul fără a scoate Partidul Comuniştilor în afara legii ar însemna o acţiune nefinalizată, un foc de artificii cu efect nul."
FDRM  susţine toate propunerile Comisiei pentru studierea şi aprecierea regiului comunist din Republica Moldova, menţionând că aceste propuneri se conţin şi în declaraţiile anterioare ale Forului din 2006.
UNIMEDIA precizează că Declaraţia este adresată Parlamentului şi Guvernului Republicii Moldova şi este semnată de membrii FDRM, printre care se numără scriitorul Nicolae Dabija, academicianul Mihai Cimpoi, jurnalistul Constantin Tănase şi fostul deţinut politic, Ilie Ilaşcu. FDRM este o asociaţie obştească, care întruneşte circa 120 de ONG-uri naţionale. Sursa: UNIMEDIA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro