luni, 12 iulie 2010

Breaking News: Vesti proaste de la CC: Decretul lui Ghimpu este NECONSTITUȚIONAL și va fi declarat nul


Decretul președintelui interimar, Mihai Ghimpu, privind declararea zilei de 28 iunie 1940, zi a ocupației sovietice, este neconstituțional. Verdictul a fost dat acum câteva minute de către judecătorii Curții Constituționale.

„Președintele Mihai Ghimpu a încercat, prin decretul său, să dea o notă juridică evenimentelor istorice”, astfel au motivat judecătorii decizia luată.

Prezent la Curte, reprezentantul deputaților comuniști, care au sesizat instanța privind constituționalitatea decretului, a menționat că decizia luată de magistrați este „logică și previzibilă”. „Decretul a fost emis cu încălcări ale Constituției Republicii Moldova. Autoritățile emit acte încălcând legea. Sper să fie o lecție pentru viitor”, a spus juristul PCRM, Sergiu Sârbu.

„Guvernul și-am expus opinia, dar decizia a fost luată și trebuie respectată. Decretul va fi anulat”, a declarat, la rândul său, reprezentantul Guvernului, Oleg Efrim.

Anterior, PCRM l-a acuzat pe Mihai Ghimpu de faptul că acesta și-ar fi depășit atribuțiile, instituind o asemenea zi, în situația în care sunt și cetățeni ai Republicii Moldova care cred că în 1940 teritoriul actual al RM a fost, de fapt, eliberat. Pe de altă parte, preşedintele Ghimpu a declarat, în repetate rânduri, că apără astfel suveranitatea şi independența Republicii Moldova.

După emiterea decretului, Mihai Ghimpu a fost criticat de colegii săi din Alianța pentru Integrare Europeană, care s-au arătat nemulțumiți că Ghimpu a luat această decizie de unul singur. Ulterior, Duma de Stat a Rusiei a condamnat decretul președintelui moldovean. Sursa: Jurnal.md

2 comentarii:

  1. Ineresul Rusiei,Ucrainei si Israelului in Moldova este foarte mare.Moldova misuna de agentii acestora.Plus coloana a cincia sustinula din afara si chiar de la buget,plus santajul permanent cu gaze, refuzul la vinurile moldovenesti,plus datoriile externe in care suntem inglodati pana la barba ne fac sa fim niste amarati dezorientati, prosti,lasi si chiar idioti.
    Cu toate acestea impactul asupra Decretului lui Ghimpu este
    favorabil pentru alegerile ce vor urma.Este deja stabilita o claritate.Daca nu se vor face falsificari traditionale deja,apoi PL va aduna voturi de ajuns ca sa guverneze singur.Cei drept nepotul,cu ideile lui bolnave de a face muzeu "holocaustului" care n-a avit loc nici in Basarabia si nici in Transnistria va stirbi mult din imaginea partidului.A incurca adevarata istorie a romanilor cu fosta emisiune surprize,surprize este un debilism.Ne mai vorbind ca sansele lui la primarie sunt nule.

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro