duminică, 4 iulie 2010

CINE VA ELIBERA BASARABIA DE SUB OCUPAŢIA RUSIEI IMPERIALISTE?

Basarabia şi basarabenii înţeleg că viitorul lor este România şi poporul român.
Calea cea dreaptă este reîntregirea neamului românesc, tot mai mulţi basarabeni aspiră la unitate naţională, redobândindu-şi cetăţenia română, redobândindu-şi drepturile românului liber.
E dreptul basarabeanului de a fi român liber.”
În ultimii douăzeci de ani de demagogie naţională, în afară de perioada lui Mircea Druc, când s-a dorit o adevărată eliberare a Basarabiei, poporul i-a văzut pe cei trei preşedinţi Mircea Snegur, Petru Lucinschi şi Vladimir Voronin şi nu puţine partide politice care i-au promis o Moldovă prosperă , o Elveţie bogată, dar care au construit în ultimă instanţă casta rusofanarioţilor, consfinţind colonialismul rus sub faţada unui stat moldovenesc „independent”. Rusofanarioţii nu s-au sfiit să jefuiască R. Moldova în stilul fanarioţilor şi a epocii feudale, căci republica aceasta creată în urma răpirii Basarabiei de către URSS, a trecut din mâinile unei guvernări directe de la Moscova în mâinile unor vasali care coordonează orice mişcare cu stăpânii lor de la Moscova în schimbul tronului prezidenţial şi cel al postului de deputat. Iată că decretul Ghimpu vine să limpezească şi să despartă apele. Tonul agresiv al Dumei de Stat al Federaţiei Ruse din „declaraţia, prin care a condamnat decretul preşedintelui moldovean privind instituirea Zilei Ocupaţiei Sovietice la 28 iunie, exprimându-şi regretul pentru faptul că în ultimii ani în spaţiul post-sovietic este admisă o practică defectuoasă, când conducătorii unor ţări şi-au atribuit dreptul de a-şi rescrie istoria, neavând mandatul direct al cetăţenilor ţării. Nu este greu să ne dăm seama, că aprecierile pseudoistorice ale cauzelor şi consecinţelor celui de-al doilea Război Mondial sunt utilizate de aceşti conducători pentru adoptarea unor decizii de conjunctură, în interesele unei forţe politice, care trădează istoria poporului său, în folosul intereselor lor meschine. Este o profanare, mai ales că aceasta se întâmplă în anul când comunitatea internaţională marchează 65 de ani de la victoria noastră comună în Războiul pentru Apărarea Patrie”, demonstrează o dată în plus cine este şi se vrea în continuare a fi stăpânul în Basarabia.
Conform analistului politic Nicolae Negru „Rusia a mutat frontul războiului ideologic din Ucraina în RM. A spus-o franc un deputat rus. Declaraţiile vehemente, ameninţătoare, necivilizate ale MID-ului şi ale Dumei Ruse în legătură cu decretul lui Mihai Ghimpu trebuie privite ca acţiuni ce fac parte din strategia Moscovei de restabilire, în fostul spaţiu postsovietic, a viziunii sovietice asupra istoriei, pregătind terenul dacă nu pentru refacerea URSS, cel puţin pentru înveşnicirea sferei de influenţă a Rusiei. Cetăţenii ruşi care nu respectă „canonul” istoric stabilit de Kremlin pot fi băgaţi la închisoare.
De unde şi până unde această interpretare „geopolitică”? De ce nu poţi fi prieten cu Rusia, dacă spui că URSS a ocupat, în 1940, Basarabia? Nu e prietenă Franţa cu Germania, făcând abstracţie de manualele de istorie? Nu încearcă întreaga Europă să se unească în pofida trecutului marcat de permanente războaie între vecini, nu toate declanşate din intenţii nobile? Pretenţiile mesianice ale Rusiei dau mari bătăi de cap nu numai fostelor republici sovietice, dar şi Rusiei însăşi, căci o împiedică să se relaxeze, să privească lumea cu calm şi s-o lase în pace.”
Putem noi tolera o asemenea atitudine din partea Federaţiei Ruse faţă de Basarabia? E cazul să spunem clar şi răspicat: perpetuarea minciunilor din arsenalul stalinist, sovietic, comunist despre originea, istoria şi limba noastră, constituie un atentat grav la demnitatea naţională şi la democratizarea statului moldovenesc.
Se ştie foarte bine ca indivizi suntem toţi vremelnici, dar ca Neam, sîntem eterni in istoria lumii. Din pacate, toţi guvernantii pe care i-a avut si inca ii are Republica Moldova în prezent, sînt niste indivizi fără scrupule, care nu vor să se identifice cu Neamul din care au descins. Guvernantii nostri se capatuesc cu averi si se complac in luxul pe care le ofera posturile dobândite pe calea spălării creierilor la oamenii simpli si făcând sluj în faţa Moscovei. Singura arma puternică si bogatie a milioanelor de basarabeni din R. Moldova este DEMNITATEA DE ROMÂN. Duma de Stat a Rusiei lupta cu DEMNITATEA noastra de ROMÂN, nu cu Ghimpu. Iar guvernantilor nostri nu le pasa de DEMNITATEA a milioanelor de basarabeni! E timpul să ne întrebăm oare cind vor veni la guvernare politicieni în Basarabia cu dragoste de Neam si de Ţara?!
Se poate de inteles de ce Moscova bate in Demnitate noastra nationala. Rusia a fost si continuă să ramînă un mare Imperiu al Raului. Apelul primarului oraşului Moscova Iurii Lujkov „Nu mai cumpăraţi produse din R. Moldova în semn de protest faţă de decretarea în această ţară la 28 iunie drept zi de ocupaţie sovietică, boicot ce trebuie menţinut până atunci când autorităţile moldovene îşi vor anula decretul şi vor prezenta scuze cetăţenilor din R. Moldova şi Federaţia Rusă”, vine să ne confirme că noi trăim într-o lume barbară care este CSI, părăsirea căruia este necesară cât mai curând. Nimic nou sub soare. Iurie Lujkov a lansat şi anterior declaraţii similare în adresa Ţărilor Baltice. În 2007 Lujkov a chemat cetăţenii ruşi să boicoteze produsele din Estonia, după ce în Talin a fost demontat un monument dedicat ostaşilor sovietici.
Din păcate, dacă Ţările Baltice au avut demnitate naţională şi o unitate naţională privind destinul şi adevărul lor istoric, o parte din clsasa politică de la Chişinău, Coloana a 5-ea, negand atrocitatile si urmarile invaziei si ocupatiei sovietice in Basarabia, s-au solidarizat cu Federaţia Rusă , care după cum vedem sub masca de „ eliberatori” este dusmanul poporului nostru care a suferit si inca mai sufera urmarile marelui genocid comunisto-sovietic. continuare ...

Un comentariu:

  1. http://vlad-mihai.blogspot.com/2010/07/mircea-platon-sindromul-bucuresti-nu-am.html

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro