miercuri, 28 iulie 2010

MAE rus: Transnistria va continua să primească ajutor financiar din partea Rusiei, dar trebuie să conlucrăm pe principiul transparenţei

"Transnistria va continua să primească ajutorul financiar din partea Rusiei", a declarat, astăzi, 28 iulie, vice-ministrul rus al Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Grigorii Carasin, citat de nr2.ru


El a asigurat că furnizarea banilor va fi reluată deja în luna următoare, fără să existe, în acest sens, vreo tentă politică."Am discutat problema asta cu autorităţile transnistrene. Vrem să ne convingem că nu se face abuz de ajutorul pe care îl oferim noi Totul este rezolvabil, problema nu are tentă politică."
Carasin a explicat că regiunea transnistreană se ciocneşte cu multe probleme de ordin economic, în mare parte, cauzate de nesoluţionarea conflictului transnistrean, dar a specificat, totodată, că forma de colaborare între cele două părţi urmează a fi perfecţionată. 

"Trebuie să activăm pe principiul clarităţii şi transparenţei", a menţionat acesta.

UNIMEDIA precizează că Transnistria primeşte ajutor din partea Rusiei din 2007. Aceşti bani sunt destinaţi pentru pensionari, instituţii medicale şi de învăţământ. Din 2007 Federaţia Rusă a oferit ajutor material anual pentru regiunea transnistreană în valoare de circa 27 mln de dolari.


Sursa: UNIMEDIA cu referire la nr2.ru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro