vineri, 9 iulie 2010

PLDM amenință cu părăsirea ședinței Parlamentului. Urechean: „Dacă vă duceți voi, ne ducem și noi”

Divergențe în Alianța pentru Integrare Europeană de la faptul că nu se oferă dreptul la replică în Parlament. Fracțiunea PLDM și-a început „a face bagajele” după un schimp de replici cu președintele Parlamentului Mihai Ghimpu și prim-vicepreședintele Legislativului, Serafim Urechean.


Situația s-a creat după ce președintele fracțiunii PLDM, Mihai Godea, a cerut dreptul la replică și nu i-a fost acordat. Acesta urma să dea un răspuns lui Serafim Urechean care a precizat: „Dacă continuați cu declarații ca ieri, atunci ieri a început înmormântarea AIE”. De menționat că, la 8 iulie, 3 deputații din AIE au refuzat să voteze proiectul de lege înaintat de PLDM privind lichidarea judecătoriilor economice, Godea specificând că în Legislativ au pătruns interese mafiote.
Mihai Godea și-a strâns lucrurile și a încercat să plece din sala de ședințe, acesta urmând să fie însoțit de întreaga fracțiune, însă, a fost oprit de președintele Parlamentului, Mihai Ghimpu, care i-a replicat: „Eu nu sunt mafiot, și eu lupt din 1988, hai să ne facem lucrul și să nu înaintăm doar declarații”.

Amintim că deputații care nu au votat proiectul de lege au acuzat Partidul Liberal Democrat că încearcă să-și subordoneze întregul sistem juridic din Republica Moldova.

UNIMEDIA precizează că este pentru prima dată când o fracțiune parlametară din AIE amenință cu părăsirea ședinței în plen a Parlamentului.

Sursa: UNIMEDIA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro