duminică, 12 decembrie 2010

Miting in Chisinau, pro Alianta pentru Integrare Europeana

Aproximativ 1.000 de moldoveni s-au strans, duminica, in centrul Chisinaului, manifestand pentru pastrarea la guvernare a Aliantei pentru Integrare Europeana.

Manifestantii strigau "Jos Comunistii" si "Vrem Alianta pentru Integrare Europeana", informeaza Unimedia.

Membrii grupului Pro-Europa, format din oameni de cultura, au tinut discursuri in fata multimii stranse in Scuarul Operei Nationale din centrul Capitalei moldovene, manifestandu-si dorinta de continuitate a Aliantei pentru Integrare Europeana la guvernarea tarii.

Acestia declara ca o eventula alianta PD cu PCRM nu va respecta rezultatul votului cetatenilor si nu va fi in interesul national al Republicii Moldova. De asemenea, aceasta alianta nu va fi una reprezentativa la nivel national.

"Republica Moldova are nevoie de continuarea activitatii AIE pentru a continua politica de democratizare, europenizare si modernizare a tarii, pentru a semna un acord de asociere cu UE in viitorii 2 ani, pentru a obtine un acord de liberalizare a regimului de vize, ce ar duce la libera circulatie a cetatenilor Republicii Moldova in spatiul UE si pentru a onora creditul de incredere imens din partea UE si altor parteneri de dezvoltare a tarii", se mentioneaza in apelul public lansat de forul civic.

Potrivit organizatorilor, acestia sunt gata sa vina sa protesteze in fiecare duminica pana se va forma Alianta pentru Integrare Europeana.

Conform datelor politiei, la eveniment au participat aproximativ o mie de persoane. (foto: timpul.md)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro