sâmbătă, 27 august 2011

Republica Moldova, 20 de ani de la independenta: Parada militara si flori

Sute de persoane, oficiali de rang inalt si ambasadori acreditati la Chisinau au depus sambata flori la monumentul lui Stefan cel Mare din centrul Chisinaului, cu ocazia implinirii a 20 de ani de la proclamarea independentei Republicii Moldova.
La eveniment au participat presedintele interimar si presedinte al parlamentului Marian Lupu, premierul Vlad Filat, dar si membrii guvernului, deputati si fosti demnitari, inclusiv fostii presedinti ai tarii.

Ulterior, in Piata Marii Adunari Nationale a avut loc, in premiera, o parada militara la care au participat circa 1.000 de militari si 65 de unitati de tehnica militara.

De la o tribuna amenajata in centrul Pietei, Marian Lupu a adresat un mesaj de felicitare cetatenilor, in care a vorbit despre luptele "poporului moldovenesc" pentru a deveni liber. In acest sens, el i-a mentionat pe domnitorii Alexandru cel Bun si Stefan cel Mare, care "nu au cedat dreptul de a fi liberi".

"Redobandirea independentei ne-a oferit privilegiul de a decide propriul destin de a decide vectorul dezvoltarii in conditii de libertate si democratie", a declarat Marian Lupu.

In Piata Marii Adunari Nationale vor avea loc mai multe manifestari artistice, iar la Muzeul National de Arheologie si Istorie va fi inaugurata expozitia "Steagul lui Stefan cel Mare si Sfant", unde este expus steagul domnitorului, adus din Romania.

Republica Moldova si-a proclamat independenta la 27 august 1991, prin votarea de catre parlament a Declaratiei de Independenta, in momentul in care la Chisinau cateva sute de mii de oameni cereau dezlipirea tarii de fosta Uniune Sovietica. 
Sursa: AGERPRES / Foto: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro