luni, 26 septembrie 2011

Filat il invita pe Voronin la negocierile pentru alegerea presedintelui R. Moldova

Premierul Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat, i-a trimis luni o scrisoare presedintelui Partidului Comunistilor, Vladimir Voronin, in care invita oficial opozitia comunista la negocieri cu Alianta pentru Integrare Europeana, in vederea alegerii presedintelui R. Moldova.

"Avand in vedere situatia politica complicata in care se afla tara noastra si necesitatea depasirii crizei constitutionale, este necesara lansarea dialogului intre toate partidele parlamentare. Ma adresez, in numele Aliantei pentru Integrare Europeana, sa incepem acest dialog in cadrul caruia sa identificam cele mai bune solutii pentru Republica Moldova", se spune in textul scrisorii, semnata de liberal-democratul Vlad Filat.

Scrisoarea nu face nicio referire la data la care liderii celor trei formatiuni din Alianta pentru Integrare Europeana si opozitia comunista ar urma sa inceapa discutiile pentru depasirea blocajului constitutional din R. Moldova.

Partidul Comunistilor a anuntat sambata ca accepta negocieri pentru alegerea presedintelui R. Moldova, dar nu cu Alianta pentru Integrare Europeana, ci cu fiecare partid din AIE, dupa ce coalitia de la Chisinau a propus un dialog cu comunistii pentru depasirea blocajului constitutional.

Premierul Vlad Filat a evitat sa comenteze decizia PCRM de a refuza negocierile cu Alianta,. "Trebuie sa asteptam raspunsul oficial al PCRM la invitatie", a subliniat Filat, citat de INFOTAG.

"Vom discuta, dar cu fiecare dintre partidele parlamentare in parte. Alianta nu exista nici juridic, nici sub alta forma, de aceea nu putem discuta cu asa ceva", a declarat liderul comunist Vladimir Voronin, dupa plenara de sambata a PCRM.

Totodata, el a insistat ca PCRM nu va sustine candidatura democratului Marian Lupu la functia de presedinte al R. Moldova, reafirmand ca partidul o va propune pe fostul premier Zinaida Greceanii la conducerea statului. Citeste mai mult pe Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro