duminică, 30 octombrie 2011

Tineri moldoveni anti - Smirnov, retinuti la Tiraspol

Zece tineri din Republica Moldova, Ucraina si Rusia sunt invinuiti de militia transnistreana ca ar fi organizat o vasta campanie de denigrare impotriva liderului Igor Smirnov, in preajma alegerilor prezidentiale, relateaza intr-un reportaj televiziunea oficiala transnistreana, potrivit UNIMEDIA.

In material se mentioneaza ca militia transnistreana detine informatii fiabile privind implicarea acestor persoane in Revolutia Portocalie din Ucraina si in revoltele din 7 aprilie 2009 de la Chisinau.

Potrivit sursei, tinerii fac parte dintr-o grupare criminala, finantata din exterior pentru a face "PR negativ" candidatului la presedintia autoproclamatei republici transnistrene Igor Smirnov. Acestia ar fi fost vazuti in timp ce imparteau pliante si lipeau afise in locuri publice cu mesaje ce lezeaza "onoarea si demnitatea" actualului lider de la Tiraspol.

Astfel, in legatura cu acest caz a fost intocmit un dosar penal bazat pe doua articole din Codul Penal al republicii separatiste - "calomnie" si "obstructionarea dreptului de vot si lucrului comisiilor electorale".

In prezent, sapte persoane mai sunt retinute, iar in privinta celorlalte a fost aplicat arestul la domiciliu. Postul de televiziune afirma ca au fost efectuate perchezitii in locurile unde se ascundeau inculpatii si anume in Bender, Tiraspol si satul Sculeia, raionul Slobozia. Au fost gasite liste de cheltuieli, potrivit carora in luna august, grupul in cauza a cheltuit 56. 500de dolari, iar in octombrie aceasta suma a crscut la 201.945 de dolari.

"Cum au ajuns acesti bani pe teritoriul Transnistriei nu se stie. Prin urmare, este vorba despre inca un dosar penal - pentru contrabanda", conchid autorii reportajului.

Rusia nu-l mai sustine la alegerile prezidentiale din decembrie anul acesta pe liderul istoric de la Tiraspol, Igor Smirnov, caruia ii reproseaza inflexibilitatea de care a dat dovada in negocierile pentru reglementarea conflictului, dar si deturnari in folos propriu din ajutorul acordat de Rusia.

De asemenea, incidentul, daca se confirma, are loc in conditiile in care partile se pregatesc sa reia in noiembrie negocierile oficiale in formula 5 plus 2, dupa sase ani de intreruperi. In aceste negocieri, Rusia si Ucraina sunt, alaturi de OSCE, mediatori, in timp ce SUA si UE au statut de observatori.Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro