sâmbătă, 10 decembrie 2011

Planul rusesc de debarcare a lui Smirnov, pe punctul de a se risipi

Duminica au loc "alegeri prezidentiale" in Transnistria, nerecunoscute de nimeni, dar in care Rusia se implica deschis, incercand sa-l inlocuiasca pe Igor Smirnov, care a condus regiunea separatista timp de 20 de ani.

Kremlinul a recunoscut ca l-a scapat de sub control pe Smirnov si vrea ca fotoliul lui sa-l ocupe seful pretinsului legislativ de la Tiraspol, Anatolii Kaminski. Se pare, insa, ca planul Moscovei poate esua. Corespondentul Deutsche Welle a stat de vorba, pe aceasta tema, cu fostul vicesef al diplomatiei moldovene, Valeriu Ostalep, si cu analistul Oazu Nantoi.

Autoritatile ruse l-au dat in cautare pe fiul liderului transnistrean si pe nora acestuia, pe motiv ca cei doi ar fi furat banii transferati Transnistriei in ultimii ani de catre Rusia sub forma de ajutor umanitar. Un post rusesc de televiziune, care se retransmite si in regiunea transnistreana, a difuzat un documentar in care Igor Smirnov este acuzat de incurajarea mai multor crime in stanga Nistrului si de furt masiv de bani.

Citeste mai mult despre Planul rusesc de debarcare a lui Smirnov, pe punctul de a se risipi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro