miercuri, 7 decembrie 2011

Protestele în Rusia continuă - zeci de arestări la Moscova şi Sankt Petersburg

Demonstratiile impotriva presupusei fraude de la alegerile parlamentare de duminica din Rusia au continuat si miercuri, la Moscova si Sankt Petersburg.
Din cei aproximativ 500 de manifestanti din Sankt Petersburg, politia a arestat 70, scrie Ria Novosti.

Un protest de dimensiuni mai mici a avut loc la Moscova, unde 20 de persoane au fost arestate pentru ca incercau sa organizeze un protest ilegal, potrivit politiei. In total, la manifestatie s-au strans aproximativ 30 de persoane si cateva zeci de jurnalisti.

O demonstratie de protest a fost organizata si in enclava Kaliningrad, insa in vreme ce politia spune ca au fost 150 de manifestanti, organizatorii spun ca cifra este mai aproape de 1.000.

Intre timp, peste 20.000 de persoane au anuntat, pe retelele sociale, ca vor participa, sambata, la un protest in Piata Revolutiei din Moscova. O sursa din administratia locala a publicatiei moscovite Times a precizat insa ca piata va fi inchisa sambata, "pentru reparatii".

Cel mai mare protest fata de fraudele comise la alegerile de duminica a avut loc luni, cand 5.000 de rusi s-au strans in centrul Moscovei. In ultimele trei zile de proteste, peste 1.000 de persoane au fost arestate, conform cifrelor politiei. Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro