luni, 2 iulie 2012

Curtea de Apel de la Chișinău aprobă unirea cu România!

Partidul Național Liberal din Republica Moldova a câștigat procesul cu Ministerul Justiției moldovenesc. Astăzi, informează www.arena.md, Curtea de Apel a obligat Ministerul Justiției să admită înregistrarea noului statut al formaţiunii, care are drept obiectiv politic unirea Republicii Moldova cu România

Liderul PNL, Vitalia Pavlicenco așteaptă să vadă dacă Ministerul Justiției va contesta decizia la Curtea Supremă de Justiție a Republicii Moldova. ,,Ar fi o rușine pentru guvernare dacă vor face acest lucru”, a declarat Vitalia Pavlicenco.
Partidul Naţional Liberal a depus cererea de chemare în judecată pe 21 martie, pe motiv că Ministerul Justiției a refuzat modificarea statutului formațiunii pentru că ar fi încălcat suveranitatea Republicii Moldova. Prima instanță a dat câștig de cauză Ministerului Justiției.
La începutul lunii martie, Oleg Efrim, ministrul Justiției, a sesizat Curtea Constituţională privind iniţiativa Partidului Naţional Liberal de a introduce în statutul său obiectivul unirii Republicii Moldova cu România. Instituția a solicitat interpretarea articolului 41, alineat 4, din Constituţie, care prevede că partidele care militează împotriva independenţei şi suveranităţii statului sunt neconstituţionale. Deocamdată, Curtea Constituțională nu s-a pronunțat pe marginea acestei chestiuni.

Citiţi mai mult: EVZ.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro