duminică, 21 octombrie 2012

"Basarabia e Romania" - Marsul pentru Unire la Bucuresti, in imagini

Peste 3.000 de persoane îmbrăcate cu veste albastre, roşii şi galbene au format un imens tricolor viu la Marsul pentru Unire organizat, duminica, la București.
Participantii la manifestatia organizata de Platforma Civica "Acțiunea 2012" au solicitat Unirea cu Republica Moldova ca prioritate nationala.




Pentru mai multe imagini de la marșul din Bucureşti vizitaţi ziare.com

3 comentarii:

  1. 2000 oameni ... in Chisinau au fost mai multi
    iata de ce Unirea este imposibila la moment si pentru urmatorii 10-20-30-40 poate 50 ani , nu oamenii simpli vor face unirea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Te contrazic Valeriu... Oamenii simplii vor face Unirea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Parerea mea este ca, daca vrem ca unirea Basarabiei cu Romania sa fie trainica, trebuie sa o facem in etape, nu dintr-o data. In primul rand, este necesar ca Republica Moldova sa devina in mod real independenta; deocamdata este o gubernie ruseasca, condusa de marionete actionate direct de la Moscova. Republica Moldova CU ADEVARAT independenta trebuie sa se afirme pe arena internationala, cerand refacerea in hotarele sale firesti, adica sa revendice nordul Bucovinei si teritoriul din sud, din zona Dunarii, in schimbul Transnistriei. Acest dialog cu Ucraina nu va fi usor, dar cred ca avem sorti de izbanda. (Daca Republica Moldova se uneste imediat cu Romania, nu se mai poate angaja in astfel de tratative, dat fiind ca va fi legata de obligatiile ce-i revin ca membru UE si NATO. Deocamdata, in problema Transnistriei, Republica Moldova nu trebuie sa faca nici o cedare la presiunile Rusiei.) In final, Basarabia, renascuta in hotarele istorice, poate pune problema unirii cu Romania. Vorbind metaforic, daca vrem nunta frumoasa si casa de piatra, nu trebuie sa neglijam logodna.

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro