sâmbătă, 12 decembrie 2009

Rep. Moldova a propus SUA un parteneriat strategic

Republica Moldova a propus SUA semnarea unui Acord de parteneriat strategic, al carui text a fost deja redactat si trimis la Washington prin intermediul Ambasadei Statelor Unite ale Americii din Chisinau.

O declaratie in acest sens a fost facuta de presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Gimpu, dupa intrevederea avuta vineri cu asistentul adjunct al secretarului american al apararii pentru Rusia, Ucraina si Eurasia, dna Celeste Wallander, relateaza sambata ITAR-TASS.

Potrivit serviciului de presa al parlamentului moldovean, Mihai Ghimpu a mentionat ca acest acord este destinat sa aprofundeze dialogul politic bilateral, precum si colaborarea comercial-economica si in domeniul securitatii.

"SUA joaca un rol important in dialogul Republicii Moldova cu Uniunea Europeana si organizatiile financiare internationale", a subliniat presedintele moldovean interimar, salutand asistenta tehnico-financiara in valoare de 262 milioane de dolari pe care SUA au promis-o Republicii Moldova pentru lucrari de reparatie a drumurilor si a sistemelor de irigatie.

In cadrul intalnirii, partile au abordat si aspecte legate de un eventual sprijin din partea guvernului american in realizarea reformei militare in Republica Moldova.
Aceste chestiuni vor face obiectul unor negocieri mai aplicate in ianuarie 2010, cand este planuita vizita noului ministru moldovean al apararii Vitali Marinuta la Washington.
Sursa: AGERPRES

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro