sâmbătă, 12 decembrie 2009

Stiri din Basarabia

Am deschis acest blog pentr ai apropia mai mult romanii de pretutindeni. Aici voi publica toate stirile importante din Basarabia si in legatura cu Basarabia. Imi doresc ca prin acest blog sa unesc cat mai multi romani interesati de Basarabia. Toti cei care vor sa devina autori pe acest blog, ii rog sa-mi scrie pe adresa de e-mail: demnitar@gmail.com

2 comentarii:

 1. Patriarhia Romana: Mos Craciun adevarat vine din Nord si nu seamana cu Mosul comercial

  Sensul Craciunului trebuie cautat dincolo de fastul sarbatorii, care a ajuns sa confiste simboluri religioase cum este cel al lui Mos Craciun, care apare azi sub semnul "consumismului si al materialismului",facand pierduta astfel autenticitatea darului din seara de Ajun, transmite Patriarhia Romana, citata de Newsin.

  "In aceasta perioada a Sarbatorii Nasterii Domnului auzim colinde multe si frumoase despre Mos Craciun, dar mai nou apare in societate si un fel de Mos Craciun secularizat si comercial
  , simbol al consumismului si almaterialismului individualist.
  Totusi, adevaratul inteles al lui Mos Craciun se afla in iubirea parinteasca a lui Dumnezeu-Tatal, iubire care se arata in lume prin nasterea Fiului Sau Celui vesnic, Mantuitorul lumii", se arata intr-un mesaj al Partiarhiei.

  Traditia lui Mos Craciun este una de sorginte religioasa, ne reaminteste Patriarhia Romana, iar toate miturile care il inconjoara au, la randul lor, origini care coboara pana la intelesul biblic, dar care sunt ocultate in lumea moderna, in care Mosul se transforma in prilej de cumparaturi.

  Mos Craciun, ne reaminteste Patriarhul in mesajul sau, vine dintr-o tara indepartata – "de obicei se spune ca vine din Nord, de acolo unde este frig si intuneric mai mult, adica in mod simbolic el vine de acolo unde este transcendenta si mister, unde este inaccesibilitate si nepatrundere a intelesurilor". Intocmai de aceea el apare luminos si cald, de multe ori asociat hornului sau semineului, contrastand "cu intunericul si cu frigul", care sunt "biruite de bunatatea si caldura sa sufleteasca". Prin aceasta, este lectia pe care ne-o livreaza povestea
  religioasa a darului de Craciun, ni se arata ca iubirea "lui Dumnezeu-Tatal este mai tare decat intunericul pacatului si decat raceala sau frigul instrainarii omului de Dumnezeu si al instrainarii oamenilor unii fata de altii".

  In esenta, spune mesajul Patriarhie, cadourile pe care ni le face Mos Craciun sunt menite sa ne readuca bucuria darului fara conditii si sa ne reobisnuiasca cu simplitatea gestului de a darui.

  RăspundețiȘtergere
 2. Premierul basarabean Vlad Filat merge la Washington  Premierul Filat, împreună cu ministrul de Externe, Iurie Leancă, vor merge într-o vizită oficială la Washington, în perioada 18-23 ianuarie, scrie jurnal.md, preluat de Romanian Global News.


  Potrivit purtătorului de cuvânt al premierului Filat, Igor Volniţchi, în cadrul vizitei de la Washington, oficialii urmează să semneze o înţelegere de continuare a asistenţei financiare americane pentru Republica Moldova, în sumă de 262 de milioane de dolari.

  Anterior, prim-ministrul Vlad Filat a declarat că se va întâlni cu secretarul de stat al Statelor Unite, Hillary Clinton.
  Reprodus de Simona
  Chisinau, Romania de Est(Basarabia)/Romanian Global News
  joi, 07 ianuarie 2010

  RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro