duminică, 13 decembrie 2009

Vintu isi face televiziune in Republica Moldova si cumpara Unimedia

Realitatea Catavencu va lansa in Republica Moldova, la jumatatea luniii februarie, postul de stiri si business Publika TV. Investitia in proiect este estimata la 4,5 milioane de euro.

Mai mult, acelasi grup de presa finantat de Sorin Ovidiu Vintu a finalizat negocierile privind achizitia pachetului majoritar de actiuni al companiei online New Media Group din Moldova, care cuprinde portalul de stiri de limba romana lider in Republica Moldova - unimedia.md, site-ul de stiri in limba rusa vesti.md, site-ul dedicat femeilor ladyclub.md si regia de publicitate AdCenter.

Potrivit unui comunicat de presa, "Grupul Realitatea-Catavencu, prin compania partenera Stiri Media Grup din Chisinau, a pus bazele unui parteneriat strategic pentru dezvoltarea operatiunilor de televiziune si new media in Republica Moldova".

Operatiunile in televiziune in Republica Moldova insumeaza o investitie de 4,5 milioane de euro. Lansarea statiei Publika TV este planificata pentru jumatatea lunii februarie 2010. In acest proiect au fost angrenati peste 150 de jurnalisti moldoveni, numerosi experti in business si analisti politici, 100 de tehnicieni si echipamente tehnice de ultima generatie. Publika TV va emite live, 24 de ore, 7 zile pe saptamana.

Intr-un interviu acordat marti revistei Capital, S.O.Vintu declara ca, din punctul sau de vedere, "presa pe suport de hartie va disparea. Nu stiu in cat timp, dar eu sunt convins ca va disparea".
Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro