luni, 14 decembrie 2009

Un medic a murit de gripa porcina, la Chisinau

Un medic de la Chisinau a murit luni dimineata dupa ce s-a infectat cu virusul gripei pandemice de la pacientii sai.

Doctorita s-a internat prea tarziu la spital si medicii nu au mai putut-o salva, a declarat seful directiei municipale a Sanatatii, Luminita Suveica.

Acesta este al 15-lea caz mortal de gripa A(H1N1) in Republica Moldova. Pana in prezent in Republica Moldova au fost confirmate circa 2.300 de cazuri de gripa de tip nou.

Un comentariu:

 1. Parlamentul UE dă în vileag farsa “pandemiei de gripă AH1NI”


  Parlamentari din Consiliul Europei solicită crearea unei comisii de anchetă, pentru a evalua “ameninţarea unor false pandemii pentru sănătate”, un subiect despre care ei urmează să dezbată la sfârşitul lunii ianuarie 2010 la Strasbourg, a declarat, joi, unul dintre ei, Wolfgang Wodarg. Wodarg este un epidemiologist foarte critic la adresa tratamentului împotriva virusului A/H1N1, care, potrivit lui, a fost calificat în mod fals drept pandemie, “sub presiunea laboratoarelor”.

  Acest parlamentar socialist german vrea ca organizaţia Consiliului Europei să ceară membrilor săi “anchete privind consecinţele declanşăriii pandemiei şi abordarea acesteia la nivelurile naţional şi european”. Va fi vorba de asemenea despre a afla cum şi pe ce baze ştiinţifice Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a decretat că este vorba despre o pandemie, “cu scopul prevenirii altor alerte false”.

  Wodarg pretinde că firmele farmaceutice “au influenţat oamenii de ştiinţă şi autorităţile de sănătate publică, pentru ca aceştia să alerteze Guvernele în legătură cu o pandemie”. Într-un text cosemnat de parlamentari din zece ţări, el afirmă că laboratoarele “au incitat la risipirea de resurse destinate îngrijirilor medicale, în favoarea strategiilor de vaccinare ineficiente”. “Ele expun inutil milioane de persoane sănătoase riscului de efecte secundare necunoscute ale unor vaccinuri care nu au fost testate suficient”, adaugă el.

  Sursa: www.mediafax.ro

  RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro