luni, 11 ianuarie 2010

Fostul ministru de Interne, audiat in dosarul protestelor din 7 aprilie

Fostul ministru moldovean de Interne, Gheorghe Papuc, va fi audiat marti, 12 ianuarie, in calitate de suspect, fiind cercetat penal pentru neglijenta in serviciu, soldata cu urmari grave, in timpul evenimentelor din 7 aprilie din Republica Moldova.

In urma anchetei procuorii vor cere sau nu cercetarea lui Gheorghe Papuc in stare de arest, informeaza Unimedia.

Papuc este anchetat in doua dosare, unul referitor la actele de violenta care au dus la devastarea cladirilor Parlamentului si Presedintiei si cel de-al doilea vizeaza activitatea Brigazii de politie cu destinatie speciala Fulger, in care sunt investigate cazurile de maltratare a protestatarilor, de catre oamenii legii.

In cazul in care va fi gasit vinovat, Papuc risca amenda intre 6.000 si 16.000 de lei sau inchisoare de la 3 pana la 7 ani.

Un comentariu:

  1. Vlad Filat: ”Cei care au încălcat legea vor fi traşi la răspundere”
    INTERVIU La o sută de zile de activitate a Guvernului
    -Chiar credeţi că va fi pedepsit cineva din fosta guvernare pentru ilegalităţile pe care le-a comis?

    - Dacă nu va fi pedepsit nimeni, nu are sens ceea ce facem noi acum. Un stat democratic funcţionează în baza legii şi atunci când aceste legi sunt încălcate şi nu este tras nimeni la răspundere se ruinează tot acest principiu de funcţionare. Şi atunci, ceea ce ne-am propus drept obiectiv, R. Moldova – stat de drept, va fi doar o iluzie. Este foarte important ca cei care au încălcat legea să fie pedepsiţi, iar acest lucru le va oferi o doză de optimism cetăţenilor R. Moldova.

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro