luni, 11 ianuarie 2010

Realegerea lui Basescu inseamna ca Romania se va uni cu Basarabia

Strategul rus Stanislav Belkovski crede ca odata cu realegerea lui Traian Basescu s-a deschis calea catre unirea Romaniei cu Republica Moldova.

Belkovski, care lucreaza la Institutul de Studii Strategice de la Moscova, il considera pe Traian Basescu "omul politic al anului", deoarece a reusit sa faca "imposibilul", invingandu-l pe Mircea Geoana, considerat un adversar de temut.

"Vreau sa-l felicit pe Traian Basescu, presedintele Romaniei. Politicianul care, in anul 2009, a reusit impsobilul - a castigat alegerile prezidentiale in fata unui adversar foarte puternic, Mircea Geoana. Trebuie sa adaugam ca unirea Romaniei cu Republica Moldova intr-o perspectiva previzibila este posibila. Insasi realegerea lui Basescu a confirmat ca unirea poporului roman in limitele aceluiasi stat corespunde vointei istoriei, acelor uriase forte tainice, care misca istoria inainte.

Cand aceasta vointa se va implini, Republica Moldoveneasca Transnistreana va fi recunoscuta ca stat si ca subiect de drept international. De aceea victoria lui Basescu este impotriva tuturor. Traian Basescu si-a dobandit dreptul de a fi desemnat omul anului 2009 in politica din sudul Europei", sustine Stanislav Belkovski, conform Gardianul.

Belkovski indeamna la realizarea unirii pentru ca si Transnistria sa scape de toate problemele sale politice. La prima vedere, un asemenea pas ar putea avea loc in urma unui compromis politic intre Bucuresti, Chisinau si Moscova, pas ce are drept urmare faptul ca Transnistria ar deveni independenta.

Este clar insa ca Rusia accepta reunificarea romanilor daca Bucurestiul admite ramanerea Transnistriei sub controlul Moscovei. Daca la Bruxelles orice aranjament, aprobat de Moscova, ar fi salutat ca pe-o usurare, nu toti politicienii de la Chisinau ar accepta jocul in doi, cu toate ca stiu ca Rusia nu va pleca niciodata de pe Nistru.

In afara tuturor acestor presupuneri, cert este ca Traian Basescu si-a amanat vizita la Chisinau pentru luna februarie. Opiniile lui Belkovski seamana izbitor cu parerile lui Mihail Gusman de la ITAR TASS, care reaminteste ca "politica lui Putin vede totul in alb si negru, dar negrul predomina: Basescu este un dusman, Ghimpu e dusman, Iuscenko e dusman, Timosenko e dusman, Saakasvili e dusman, chiar si Lukasenko este un dusman. Iubitorii independentei obtinute cu tancurile rusesti nu recunosc nimic. Ce ne asteapa pe noi? Ce asteapta Moldova? Divizarea, eliberea voroniniana, ocupatia sau un vesnic protectorat al Rusiei?".
Sursa: Ziare.com

3 comentarii:

  1. Iubim Romania !

    Iubim Romania datorita ansamblului de valori materiale si spirituale dezvoltat pe teritoriul tarii noastre dragi,cum spunea un anumit tip de propaganda ,intr-o limba de lemn?

    O iubim pentru ca pretuim costumele noastre nationale romanesti si nu sarbatorim Halloween-ul deghizati in costume idioate.
    O iubim pentru ca suntem mandri de legendele poporului nostru .
    Sarbatoarea iubirii si a primaverii se numeste Dragobete si nu Valentine's™s day si o sarbatorim pe 24 feb, nu pe 14.
    La noi cuvantul taran nu este sinonim cu rusine.
    Iubim viata satului, folclorul romanesc, mitologia romaneasca.
    Apreciem cantecele noastre romanesti doinele colindele sau cantecele patriotice ,tot asa cum iubim si instrumentele muzicale specific romanesti precum naiul, fluierul, buciumul cimpoiul,tzambalul si cobza .
    Numai noi romanii stim ce inseamna cuvintele doina si dor,cuvinte ce nu au echivalent in nici un grai de pe pamant.
    Nu am schimba pentru nimic in lume sarmalutele, mamaliguta, slanina cu ceapa , zacusca, urda, mititeii, cozonacul, carnatii, ciorba, laptele de pasare, tuica, vinul de casa, visinata, afinata,zmeurata ,socata cea parfumata.
    Arhitectura religioasa , cea a oraselor medievale si a conacelor boiereti , nu am schimba-o pe niciun oras modern si excesiv de colorat.
    Turismul concentrat asupra peisajelor naturale si al istoriei bogate a Romaniei este uimitor,si nu am vizita alta tara in scop de cunoastee ,inainte de a fi siguri ca nu ne-a scapat nici un coltisor romanesc neexplorat.
    Ne ingramadim in piete pline de produse proaspete culese de tarani din propriile lor gradini si nu ne extaziem in supermarketuri cumparand produse modificate genetic si fara gust.
    Ne place sa mergem cu nashul cu trenul, si totusi ne scarbeste luarea de mita si coruptia.
    Umorul romasesc presarat cu pacaleli si ironii ne reprezinta, il admiram pe Moromete,pe Pacala ,pe Tandala ,dar si pe Bula, si ne place sa radem pe seama altora, si facem haz de necaz pe seama noastra , suntem ironici, catedata invidiosi,.. Si ce?


    Traim in Romania pe care o meritam si pe care noi toti o formam ,fie ca o iubim, o recunoastem sau chiar o renegam mintindu-ne cu buna stiinta...

    Iubesc Romania pentru pentru copilaria pe care am trait-o.
    Iubesc Romania pentru ca poti sa stai in cap beat in centrul orasului si nu te aresteaza nimeni.
    Iubesc Romania pentru treptele bisericilor unde te opresti si te asezi cateodata cand te lasi purtat de ganduri.
    Iubesc Romania pentru berea romaneasca ieftina pe care si-o permite orcine.
    Iubesc Romania pentru ca aici m-am nascut.
    Iubesc Romania pentru ca aici imi place sa traiesc.
    Iubesc Romania pentru ca sunt constienta ca daca nu as trai aici, mi-ar lipsi,m-asi usca si asi muri de dorul ei.

    Simona

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa fie pretul Transnistria ?Nu cumva asistam la alta smecherie ruseasca ?

    RăspundețiȘtergere
  3. doamne ajuta...sa fie intr-un ceas bun...transnistria e pierduta oricum...nu ne trebuie o regiune puternic rusificata si infractionala...

    politicienii moldoveni si cei romani ar trebui sa organizeze un referendum pe tema unirii,majoritatea vor vota pt.. dupa care sa recunoasca acea republica infractionala pt ai face pe rusi sa accepte mai usor unirea cu romania...sa aiba loc si un schimb de populatii, rusofonii sa se mute in transnistria si romanii sa se intoarca la tara muma...

    RăspundețiȘtergere

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro