joi, 14 ianuarie 2010

Sondaj: Timosenko risca sa nu intre in al doilea tur al alegerilor din Ucraina

Premierul ucrainean Iulia Timosenko risca sa nu intre in turul doi al alegerilor prezidentiale din 17 ianuarie, arata un sondaj realizat de Centrul pentru Studierea Opiniei Publice din Rusia (VTSI), publicat miercuri, anunta RIA Novosti.

Liderul cursei electorale ramane liderul Partidului Regiunilor, Viktor Ianukovici, considerat prorus. Pentru Ianukovici, care a mai candidat si la alegerile prezidentiale din 2004, sunt dispusi sa voteze 30,5% dintre ucraineni. Locul al doilea este impartit intre doi candidati care participa pentru prima data la alegerile prezidentiale: premierul Iulia Timosenko, cu 13,9% dintre voturi, si omul de afaceri Serghei Tighipko, cu 14,4% dintre voturi, potrivit sondajului.

Fostul presedinte al Radei Supreme, Arseni Iateniuk ar putea acumula 5,6% din voturi, in timp ce presedintele Viktor Iuscenko, seful Partidului Comunist din Ucraina, Piotr Simonenko, presedintele Radei Supreme, Vladimir Litvin, fostul ministru al Apararii Anatoli Gritenko si liderul Partidului nationalist "Svoboda", Oleg Teagnibok, au mai putin de 5% in sondajul realizat de VTSIOM.

Potrivit sondajului, 89% dintre ucraineni intentioneaza sa-si exercite dreptul de vot la alegerile prezidentiale de duminica, in timp ce doar 8% au declarat ca nu se vor prezenta la sectiile de vot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro