vineri, 19 martie 2010

AIE comentează pactul propus de comuniști

Propunerea Partidului Comuniștilor pentru partidele politice parlamentare, de a semna „Pactul cu privire la depăşirea crizei politice”, a stârnit reacții diferite printre liderii Alianței pentru Integrare Europeană. Pe de o parte, unii lideri AIE pun la îndoială sinceritatea comuniștilor, iar pe de altă parte, alți lideri ar fi gata pentru dialog cu PCRM.

Președintele interimar, Mihai Ghimpu, crede că propunerea Partidului Comuniștilor „nu înseamnă încă nimic”. „O să convoc liderii fracţiunilor parlamentare, inclusiv pe comunişti, ca să discutăm pe marginea acestei probleme. Sunt de acord cu orice propunere pentru rezolvarea crizei consituționale. Dar trebuie să vedem cum văd comuniștii modificarea articolului 78”, a spus Mihai Ghimpu, cu referire la articolul privind modul de alegere a președintelui.

Premierul Vlad Filat însă pare să fie mai sceptic. „Am luat act de adresarea PCRM. Nu cred că Partidul Comuniștilor este în situația în care să ceară. Urmează să vedem cât de sinceră este propunerea lor”, susține Vlad Filat.

Deși prudent, prim-vicepreședintele Serafim Urechean, susține că este pentru dialog. „Sunt de acord cu un dialog, dar trebuie să fim foarte atenți, s-ar putea să fie vorba despre o cursă. Am discutat cu unii comunişti şi mi-au comunicat că liderii lor au intenţia să facă modificările în viitorul Parlament”, a menţionat Urechean.

Nici liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, nu pare să fie încântat de un potențial pact cu PCRM. „Diavolul se ascunde în detalii. Să vedem cât de sinceri sunt comuniștii. Acest pact seamănă mai mult cu un ultimatum”, a conchis Lupu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blog din Moldova Display Pagerank toateBlogurile.ro